"Vedeți că se poate și fără dosar?"

388
Oficialii Ministerului Învățământului au transmis opiniei publice ideea că mediile din liceu nu sunt suficient de relevante, acceptând posibilitatea ca o notă de zece la un anumit liceu să fie echivalentul doar al unui opt sau chiar mai puțin la altul, drept pentru care s-a hotărât ca admiterea în facultăți să se facă după noi criterii, universitățile trebuind să reintroducă probe scrise sau orale la examenul de admitere. Cât privește folosirea rezultatelor de la bacalaureat drept criterii, aceasta ar putea fi stimulată doar dacă examenul s-a dovedit riguros. Decizia este considerată necesară pentru "oprirea din cădere liberă a învățământului românesc, fie și în al doisprezecelea ceas!" (Diana Vera).

Decât niciodată, mai bine mai târziu…

"Era și timpul, se știa foarte bine că numai cine nu-și dorea să facă o facultate nu făcea rost de un loc pe bază de dosar. Din punctul meu de vedere, este cea mai bună hotărâre pe învățământ care s-a luat după Revoluție. Ne-am săturat de nulități cu diplome universitare cumpărate și vă spune asta un om de afaceri, care știe bine ce vorbește" - susține Alexandru Marcel, care consideră că acest sistem trebuie introdus rapid și la admiterea în liceu, cum era pe vremuri.

Ne-am păcălit destul singuri…

Și Lorena Zidaru apreciază această decizie nu doar corectă, ci și esențială pentru viitorul învățământului românesc, nu neapărat al celui superior. Iar celor care consideră exagerată această întoarcere bruscă de macaz, le recomandă să fie corecți cu propria conștiință și să se gândească la faptul că vechiul sistem i-a ajutat să se păcălească singuri: "Cunosc tineri care au intrat pe dosar, pe locurile plătite, normal, ai căror părinți au plătit bani grei, pentru ca la sfârșitul primului an de facultate mulți să abandoneze, pentru că nu au făcut față, psihic, la cerințe. Nu îi iau în calcul aici pe cei care au trecut toate examenele prin mijloace neortodoxe, și știți la ce mă refer!".

Uleiul va ieși la suprafață, într-o zi!

Victoria Mirea salută această decizie și pentru că o facultate făcută doar de dragul obținerii unei diplome nu poate oferi absolventului un viitor: "Înțeleg, te poți angaja cu pile (o fac și cei care știu carte, din păcate), însă nulitățile se vor autoexclude, uleiul va ieși la suprafață, într-o zi!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1888 secunde