Vânzarea țigărilor la bucată, întoarsă… ca la Ploiești!

1346
2
Vânzarea țigărilor la bucată, întoarsă… ca la Ploiești! - tobacconicotinecigarettes-1332272045.jpg
Comercializarea țigărilor la bucată a fost interzisă, la inițiativa PSD, în 2002, cu scopul de a reduce și a preveni consumul de tutun. Între timp, s-ar părea că pesediștii s-au răzgândit, din moment ce au propus modificarea legii inițiate tot de ei, referitoare la prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun, astfel încât vânzarea țigărilor la bucată să nu mai fie interzisă. Au plusat chiar, cerând ca în restaurante, baruri, discoteci, unde fumatul este permis, patronii să desfacă pachetele de țigări și să poată vinde câte una, doua, trei unui client. De data aceasta, motivația parlamentarilor PSD este de a veni în ajutorul vânzătorilor de țigări, serios afectați, din punctul lor de vedere, de propunerea inițială, cu atât mai mult cu cât oricum încalcă actuala lege și vând țigări la bucată.

Când au fost sinceri?

Ca unul care a lucrat ani buni în comerț și a fost fumător înrăit, Daniel Tinu știe foarte bine că țigările și pâinea au fost dintot-deauna produse aducătoare de clienți. Este adevărat că practica de a comercializa țigări la bucată e veche de când lumea, însă cititorul nostru s-ar fi așteptat ca politicienii care cer acum schim-barea legii să se gândească "la ridicolul situației în care se pun de bunăvoie și nesiliți de nimeni. Sau, probabil, siliți de interesele unor confrați sau chiar ale lor, căci la câte afaceri prin interpuși au mulți politicieni, ne putem aștepta la orice lege. Să ne explice și nouă politicienii cum rămâne cu grija față de sănătatea copiilor și adolescenților, pe care acum nu mai dau doi bani, în schimb, în 2002, îi ardea sufletul?" – sunt dilemele cititorului nostru, care știe foarte bine că la adolescenți și la copii, în general, tentația primei țigări este cel dintâi pas spre un drog. Cei mai mulți copii fumează de la vârste fragede, iar vânzarea la bucată încurajează asta: "Facem un pas înapoi, se oferă adolescentului oportunitatea de a cumpăra țigări la bucată, un mod de a încuraja fumatul la copii și adolescenți. Ne jucăm cu legislația din stânga-n dreapta și nu rezolvăm nimic. Țara arde și baba se piaptănă. Eu nu vreau să mănânc într-un restaurant și să inhalez tot fumul. Cine n-are bani să cumpere un pachet, foarte bine, să nu mai fumeze!", atrage atenția Daniel Dinu, care speră că această propunere nu va fi legiferată. 

Comentează știrea

RISCHITOR COSTEL GEORGEL
22 mai 2013
PARADOX...

BUNA ZIUA. VREAU SA SPUN CA NU ARE LEGATURA PREVENIRE FUMATULUI CU VINDEREA TIGARILOR LA BUCATA. ELE SE VAND ORICUM... DOAR CA FIIND PEMIS SA SE VANDA LA BUCATA FIIND INTERZIS ASTA, SE VAND MAI SCUMP SI ILEGAL. DECI INCURAJEAZA FRAUDA. SE POATE FORTE BINE SA SE DEA AMENZI USTURATOARE DACA SUNT PRINSI VANZAND LA MINORI! SAU PESTE PRETUL DE VANZARE OFICIAL CARE INSEAMNA EVAZIUNE. DAR SA SE DEA VOIE SA SE VANDA LA BUCATA...

RISCHITOR COSTEL GEORGEL
22 mai 2013
ipocrizie...

BANUIESC CA D-UL DANIEL DINU ARE VRE-O FABRICUTA SAU ESTE UN OARECARE IMPORTATOR CARE ARE INTERES SA VANDA PACHETE CU FACTURA SI BAXURI FARA FACTURA... CARE SE VAND PE URMA LA BUCATA!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4539 secunde