Propuneri de la cititori

V-ați dori piste pentru biciclete în Constanța?

470
2
V-ați dori piste pentru biciclete  în Constanța? - pistabici53695600-1332691549.jpg
Nu și-a propus să facă filozofia mersului pe bicicletă sau a deplasării cu mașina prin oraș. Adriana Miutescu este conștientă că, în ziua de azi, mașina este o necesitate: "Dar asta nu înseamnă că persoanele care nu au în declarația de avere o mașină sunt sortite pieirii, nici vorbă de așa ceva, doar nu ne-am născut în mașini, ca apoi să ne dăm duhul dacă ne lipsesc din dotare". Exceptând situațiile urgente și deplasările lungi, când este nevoie de mașină, cititoarea noastră este de părere că nu există niciun motiv rezonabil pentru a te deplasa cu mașina proprie într-un oraș precum Constanța, care poate fi parcursă, pe orice distanță, pe bicicletă, într-un timp foarte scurt, chiar jumătate de oră. Referitor la mijloacele de transport în comun, cu excepția tramvaielor, care nu mai există în Constanța, le consideră nu doar răspunzătoare de congestionarea traficului, ci și motivul principal al poluării orașului: "Acum să nu vă imaginați că cer desființarea transportului în comun, nici vorbă! Tot ce vreau să spun este că trebuie inițiată o campanie la nivelul orașului pentru mersul pe bicicletă, cu amenajarea unor piste speciale, unde e posibil, dar nu e obligatoriu (doar suntem în cam-panie electorală, poate prinde mai bine, candidații au mare apetență pentru promisiuni acum!).

De ce-ar fi mai bună bicicleta?

Un alt motiv pentru care ar prefera ca din ce în ce mai mulți constănțeni să recurgă la deplasarea cu bicicleta este calvarul pe care îl presupune găsirea unui loc pentru parcarea mașinii în Constanța, dar și al costurilor mai mici. Mai mult, se vor descongestiona și trotuarele de atâtea mașini parcate în toate direcțiile, ale căror consecințe sunt suportate cu stoicism, de ani și ani de zile, de către pietoni. Și nu în ultimul rând, mersul pe bicicletă își va răsfrânge efectele și asupra sănătății fizice și psihice a oamenilor, va fi un antidot pentru obezitate etc. etc, ne va ajuta să trăim într-un oraș mai curat. "Oare ceilalți constănțeni îmi împărtășesc părerea, sau bat câmpii cu grație… pe bicicletă?" 

Comentează știrea

mircea
26 martie 2012
Constanta-orasul in care masinile sunt pe trotuar, iar pietonii circula pe unde pot!

Propun pentru inceput sa reinventam circulatia pietonala pe trotuare, nu pe carosabil, cum se face acum, fiindca majoritatea concetatenilor nostri obisnuiesc sa parcheze numai pe trotuar, in dispret fata de normele elementare de convietuire si nu numai!

Dan
26 martie 2012
DA

Ar merita incercat si sunt sigur ca multi constanteni le-ar folosi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.329 secunde