Trucuri pentru o salată tzatziki perfectă
2423
Salata grecească de castraveți, denumită tzatziki, se prepară foarte ușor. Pentru a ieși bună însă trebuie să țineți seama de câteva lucruri.
Ingrediente: 8-10 castraveți, 1 kg de iaurt gros, 2-3 linguri ulei de măsline, 6 căței de usturoi, sare, o legătură mărar, 200 g mărar.
Mod de preparare. Vă atenționăm că salata va fi cu adevărat reușită dacă veți proceda în felul următor: castraveții se spală, se curăță de coajă și se toacă mărunt sau se dau prin răzătoarea mare, apoi se scurg bine de zeamă, lucru esențial pentru a nu dilua compoziția în care se vor pune. Usturoiul se curăță, se zdrobește și se pune deasupra castraveților, apoi totul se lasă la frigider cinci minute, pentru a îmbina aromele. Separat, într-un bol de plas-tic, se amestecă iaurtul cu sarea și cu uleiul de măsline până capătă consistența unei maioneze. Important este ca iaurtul să fie destul de consistent, pentru ca salata să nu iasă moale. După ce s-a făcut crema de iaurt se toarnă puțin câte puțin peste castraveți și se amestecă foarte încet. Trebuie să evitați să le mixați sau să le zdrobiți. Salata se poate servi ornată cu măsline, pâine prăjită și mărar, în funcție de preferințe.
Ingrediente: 8-10 castraveți, 1 kg de iaurt gros, 2-3 linguri ulei de măsline, 6 căței de usturoi, sare, o legătură mărar, 200 g mărar.
Mod de preparare. Vă atenționăm că salata va fi cu adevărat reușită dacă veți proceda în felul următor: castraveții se spală, se curăță de coajă și se toacă mărunt sau se dau prin răzătoarea mare, apoi se scurg bine de zeamă, lucru esențial pentru a nu dilua compoziția în care se vor pune. Usturoiul se curăță, se zdrobește și se pune deasupra castraveților, apoi totul se lasă la frigider cinci minute, pentru a îmbina aromele. Separat, într-un bol de plas-tic, se amestecă iaurtul cu sarea și cu uleiul de măsline până capătă consistența unei maioneze. Important este ca iaurtul să fie destul de consistent, pentru ca salata să nu iasă moale. După ce s-a făcut crema de iaurt se toarnă puțin câte puțin peste castraveți și se amestecă foarte încet. Trebuie să evitați să le mixați sau să le zdrobiți. Salata se poate servi ornată cu măsline, pâine prăjită și mărar, în funcție de preferințe.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 04 Iulie 2011
Luni, 04 Iulie 2011
Sâmbătă, 02 Iulie 2011
Vineri, 01 Iulie 2011