Trucuri pentru îngrijirea gazonului

124
Trucuri pentru îngrijirea gazonului - sitetrucurigazon-1403440413.jpg
Ca și opțiuni, specialiștii recomandă două tipuri de gazon: cel ornamental, care, ce-i drept, este mult mai pretențios, sau gazonul simplu, sau util, cum se mai numește, mult mai ușor de întreținut.

Gazonul ornamental: Dacă ați semănat acest tip de gazon și vă veți face timp să-l îngrijiți corect, rezultatele nu vor întârzia să apară. Dacă însă nu veți reuși să-l îngrijiți așa cum trebuie, aspectul strălucitor, textura mătăsoasă ori verdele crud nu vor mai caracteriza gazonul din curtea dumneavoastră. Iată câteva trucuri dezvăluite de Casă și grădină pentru îngrijirea ca la carte a acestui tip de gazon:

Gazonul ornamental trebuie considerat ca o plantă de grădină care, în plus, va avea rolul să evidențieze și restul plantelor frumoase din grădina dumneavoastră.

E bine să știți însă că gazonul ornamental nu este un gazon deosebit de funcțional din cauză că nu suportă să fie călcat în picioare prea mult și nu este potrivit pentru locul de joacă al copiilor.

Un gazon ornamental trebuie cosit destul de scurt, iar cosirea trebuie să se facă în mod frecvent și regulat, pentru a împiedica apariția buruienilor cu frunze late și a ierburilor sălbatice. Cosirea la dimen­siuni mici lasă să se vadă orice imper­fecțiune de nivel, astfel că trebuie săpregătiți solul aflat dedesubt cu foarte mare atenție, pentru a putea avea un gazon de înaltă calitate.

Iarba folosită la gazonul ornamental are frun­ze foarte subțiri, crește relativ încet și, de obicei, se fixează greu. în mod nor­mal, acest tip de gazon se face din se­mințe, deoarece amestecurile de semințe pentru gazoanele ornamentale sunt mai ușor de obținut decât brazdele cu iarbă ornamentală, însă perioada dintre ger­minarea semințelor și o bună acoperire a pământului este una dificilă, iar creș­terea unui nou gazon poate fi compli­cată. Așadar, e limpede că gazonul ornamental este mai potrivit persoanelor perfecționiste, cu suficient timp la dispoziție și oricând dispuse să dedice atâtea ore câte sunt necesare pentru a-l îngriji așa cum trebuie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 23 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 23 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Așa scăpați de mătreață
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Măseaua de minte te doare. Ce faci
Pagina a fost generata in 3.1215 secunde