Trucuri la prepararea vinetelor (1)
Vinetele sunt considerate legume magice, care pot fi ușor combinate cu mii de arome și condimente, precum: roșii, usturoi, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, iaurt, coriandru, carne de vită, cașcaval, busuioc, smântână, ghimbir, sos de soia și multe altele. Sunt doar câteva motive pentru care aceste legume n-ar trebui ocolite, ci preparate și savurate din plin, mai ales că este sezonul lor. Specialiștii sunt de părere că, atunci când cumpărați vinete, ar fi bine să țineți cont de următoarele recomandări:
l Vinetele bune trebuie să aibă un aspect lucios și proaspăt, să nu fie zbârcite sau pătate și să fie pline și grele.
l Dacă le ciupiți ușor și vi se par prea ușoare, înseamnă că au multe semințe și nu mai sunt bune pentru consum.
l Înainte de preparare, vinetele trebuie ținute în apă cu sare, pentru a se scurge acel suc amărui pe care-l conțin, în general, vinetele proaspete.
l Alt motiv pentru care vinetele se țin în apă cu sare este că ele absorb foarte multă grăsime în timpul prăjirii, iar sarea blochează acest proces.
l Vinetele bune trebuie să aibă un aspect lucios și proaspăt, să nu fie zbârcite sau pătate și să fie pline și grele.
l Dacă le ciupiți ușor și vi se par prea ușoare, înseamnă că au multe semințe și nu mai sunt bune pentru consum.
l Înainte de preparare, vinetele trebuie ținute în apă cu sare, pentru a se scurge acel suc amărui pe care-l conțin, în general, vinetele proaspete.
l Alt motiv pentru care vinetele se țin în apă cu sare este că ele absorb foarte multă grăsime în timpul prăjirii, iar sarea blochează acest proces.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 01 Iulie 2011
Joi, 30 Iunie 2011
Joi, 30 Iunie 2011