Trucuri în bucătărie

188
Trucuri în bucătărie - sitetrucuribucat-1394638682.jpg
Orice gospodină își dorește ca toate mâncărurile să iasă perfect. De multe ori însă, pentru aceasta, nu e suficientă doar respectarea întocmai a rețetelor, fiind nevoie și de cunoașterea unor trucuri nescrise în cărțile de bucate. Iată câteva dintre acestea, recomandate de Libertatea femeilor:
1. Pentru ca prăjiturile să capete o culoare mai frumoasă și un gust mai bun, înainte cu câteva minute de a fi folosite, gălbenușurile se presară cu puțină sare. 
2. Ouăle folosite la anumite rețete trebuie să fie proaspete și la temperatura bucătăriei. 
3. Ouăle se sparg separat, pentru a evita să amesteci unul vechi cu altele proaspete. 
4. Albușurile se bat mai repede dacă se presară peste ele puțin zahăr pudră sau câteva picături de suc de lămâie. 
5. Pentru a evita lipirea clătitelor de tigaie, se presară puțin zahăr peste uleiul încins. 
6. Batonul de vanilie sau pliculețele cu zahăr vanilat se păstrează în cutia cu zahăr pudră, ca să-l parfumeze. 
7. Dacă pui zahăr cubic sau tos într- un săculeț sau între două șervete curate de bucătărie și îl apeși cu un fier de călcat încălzit (atenție, nu încins!), obții cu ușurință zahăr pudră. 
8 .Făina păstrată la rece trebuie lăsată câteva ore la temperatura camerei, înainte de a fi folosită. 
9. Ar fi bine ca făina să fie cernută înainte de a fi pusă în aluaturi sau în prăjituri. De asemenea, praful de copt ar trebui amestecat cu ea înainte de a fi încorporat. 
10. Poți folosi lămâile a căror coajă s-a uscat peste măsură dacă le lași câteva ore în apă rece (e bine să schimbi apa la intervale de circa o jumătate de oră). 
11. Ca să obții mai mult suc dintro lămâie, înainte de a o tăia, o scufunzi câteva minute în apă caldă. 
12. Dacă ți se taie o cremă făcută cu lapte, toarn-o întro sticlă și agit-o bine până se leagă din nou. 
13. Stafidele din prăjituri sunt mai savuroase dacă înainte de a fi adăugate în compoziție sunt ținute o jumătate de oră în apă rece și apoi sunt scurse de apă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 13 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm mărar
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete culinare
Miercuri, 12 Martie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.3966 secunde