Trebuie să ne spălăm des pe față?

277
Poate că ți se pare un lucru lipsit de importanță, dar spălarea feței are un rol extrem de important în menținerea sănătății pielii. În funcție de tipul de ten, iată ce spun specialiștii Click.ro că trebuie să faci și ce nu. 

Pentru tenul normal

Dacă ai tenul normal, te poți spăla pe față de două ori pe zi, o dată dimineața, cu apă rece și un gel de curățare și, apoi, seara, după ce te-ai demachiat.

Pentru tenul gras

Pentru persoanele care au un ten gras, este nevoie de o îngrijire atentă a feței. Este indicat să te speli pe față de cel puțin două ori pe zi, cu un gel special care reduce excesul de sebum. Spală-te pe față de dimineață, după-amiază dacă este posibil și seara, înainte de culcare. Loțiunile astringente pot fi folosite de-a lungul zilei, deoarece absorb excesul de sebum.

Pentru pielea uscată

Ca și tenul gras, pielea uscată necesită și ea o îngrijire atentă. Nu este bine să te speli prea des pe față, din cauza faptului că pielea se poate usca mai rău și astfel se poate exfolia sau crăpa mai ușor. Alege o cremă hidratantă pe care să o aplici pe față atât seara, cât și dimineața și folosește un scrub blând, deoarece are rolul de a îndepărta celule moarte și de a permite formarea unora noi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7905 secunde