Medicul de gardă

Tratați la timp, bolnavii de poliartrită pot munci

354
"Soțul meu a fost diagnosticat cu poliartrită, are dureri mari. Vreau să știu dacă boala asta se vindecă, dacă o să mai poată munci, avem doi copii de crescut". (Viorica Nistor).

Așa e omul, merge la medic abia când nu mai poate! Un obicei regretabil, din păcate, cu urmări, de multe ori, dintre cele mai grave, ne-a spus dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center. Iar când este vorba despre o boală precum poliartrita, care afectează nu doar articulațiile, ci și întregul organism, lucrurile sunt și mai grave, iar costurile sociale sunt uriașe. Dacă însă boala este diagnosticată la timp, bolnavul are șansa de a reveni la o viață normală. Unul dintre motivele pentru care durerile articulațiilor sunt bagatelizate, este că acestea sunt, în majoritatea cazurilor, puse pe seama reumatismului, care n-ar ocoli mai pe nimeni. Medicul atrage, însă, atenția că lucrurile nu sunt deloc simple, pentru că, în timp, dacă nu se tratează, jumătate dintre bolnavii de poliartrită ajung la invaliditate, ceea ce presupune pensionarea prematură, la câțiva ani după diagnosticarea bolii. Asta și explică de ce specialiștii în reumatologie consideră că trebuie acordată o importanță mai mare acestei boli, atât din partea oamenilor, cât și a autorităților.

Diagnosticarea precoce
Pentru prescrierea unui tratament corespunzător, cu atât mai mult cu cât cei care suferă de poliartrită au șansa de a reveni la o viață normală și de a-și menține locul de muncă, extrem de importantă este diagnosticarea cât mai timpurie. Specialistul subliniază că terapiile în această boală sunt cu atât mai eficiente, cu cât sunt prescrise în fazele incipiente, de aceea le recomandă celor care simt dureri articulare la nivelul mâinilor, al picioarelor, să se prezinte cât mai devreme la medicul reumatolog. "Am avut nenumărați pacienți cu astfel de probleme, care mi-au venit deznădăjduiți din cauza durerilor, însă oarecum în fază incipientă. I-am trimis urgent la tratament, iar acum vin să-mi mulțumească. Oamenii ar trebui să înțeleagă că e spre binele lor să nu ignore niciun semn de boală", ne-a mai spus dr. Iuliana Botezatu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3653 secunde