Tot ce trebuie să știi despre soia...
Reduce riscul bolilor inimii
Proteinele din soia sunt cele care aduc multe beneficii sănătății întregului organism, dar și substanțele numite izoflavonoide. Acestea cresc flexibilitatea vaselor de sânge și ajută la diminuarea cantității de colesterol rău din corp, prevenind depunerea lui pe vasele sanguine, transmite Click Sănătate.
Astfel, soia te ține departe de un eventual atac de cord, chiar și de accidente vasculare cerebrale. Cercetările recente au arătat că în țările în care este consumată soia cu regularitate, rata afecțiunilor cardiovasculare este scăzută.
Ameliorează simptomele menopauzei
Tot izoflavonoidele din soia, care au o structură asemănătoare hormonilor estrogeni, reduc simptomele apărute după instalarea menopauzei. Cum în această etapă a vieții, femeile au un nivel scăzut de hormoni estrogeni, substanțele din soia compensează lipsa lor.
Consumând soia, femeile aflate la menopauză au mai puține bufeuri, cauzate de scăderea nivelului de hormoni estrogeni care reglează temperatura corpului, dorm mai bine și au mai puține schimbări de dispoziție, pentru că nu suferă de insomnie.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 06 Aprilie 2012