X

Topul celor mai sănătoase alimente

1308
Topul celor mai sănătoase alimente - celemaisanatoasealimente-1350939199.jpg
Când este vorba despre alimentație sănătoasă, primul gând ne conduce, de regulă, la evitarea prăjelilor, grăsimilor sau a sosurilor și includerea în alimentație a unor produse considerate sănătoase. Pentru a a ne ajuta să facem alegerea potrivită, specialiștii au stabilit chiar un top al celor mai sănătoase alimente: 


1. Somonul este cel mai bun substitut al cărnii, o bună sursă de proteine și acizi grași Omega 3. Consumul cărnii de somon contribuie la scăderea colesterolului rău (LDL) și ajută la creșterea colesterolului bun (HDL). Asociația Americană a Inimii recomandă consumul a cel puțin două porții de pește pe săptămână, în special pește gras, cum este somonul. Conservele sunt cele mai indicate, întrucât conțin carne de somon sălbatic.

2. Soia. Produsele din soia sunt un înlocuitor grozav al produselor de carne animală. Boabele de soia conțin numeroase proteine care comprimă toți aminoacizii esențiali, fiind o sursă bogată de calciu, fier, zinc, fosfor, magneziu, vitamina B, acizi grași Omega 3 și fibre. Numeroase studii științifice au demonstrat că un regim alimentar bogat în proteine obținute din boabele de soia este benefic pestru inimă. Tot mai multe studii publicate susțin și alte beneficii ale boabelor de soia, cum ar fi prevenirea cancerului de sân sau prostată, dar și a osteoporozei.

3. Legumele verzi, cum ar fi varza, sparanghelul, broccoli sau fasolea verde sunt o sursă bogată de vitamina A, C, fier, calciu sau fitonutrienți. În plus, sunt bogate în fibre și sărace în calorii. Cel mai bun mod de a consuma aceste legume este prin fierberea și înăbușirea lor într-o tigaie, pentru ca acestea să nu își piardă avantajele nutriționale.

4. Fructele de pădure sunt, de departe, unele dintre cele mai gustoase și hrănitoare surse alimentare. Ele conțin vitamina C, acid folic, fibre și fitonutrienți și reprezintă unele dintre cele mai puternice alimente antioxidante care ne pot proteja de numeroase boli. Tot ceea ce trebuie să faceți este să le spălați și clătiți, fără să fie neapărat necesară îndepărtarea pieliței. În plus, puteți servi fructele de pădure (proaspete sau preparate la cuptor), ca parte a unui desert delicios.

5. Cerealele integrale conțin câțiva antioxidanți valoroși care nu pot fi găsiți în fructe sau legume. Sunt bogate și în vitamina B, E, magneziu, fier sau fibre. Adulților li se recomandă consumul zilnic a trei-cinci porții de cereale integrale. Pentru a include cât mai multe porții de cereale integrale în dieta dumneavoastră înlocuiți făina albă cu făina integrală de grâu. De fiecare dată când achiziționați produse alimentare ambalate verificați ca eticheta acestora să conțină cuvântul "integral". Cerealele, biscuiții, pastele și pâinea sunt un bun exemplu în acest sens. De asemenea încercați să adăugați orez brun, quinoa (un tip de cereală bogată în proteine) sau orz în prepararea supei, pentru a spori aportul de cereale integrale care sunt bune pentru organism. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ești cetățean European. Ai drepturi!
Marţi, 23 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 23 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Apeluri de la cetățeni
Marţi, 23 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Marţi, 23 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Neînregistrarea demisiei, un abuz
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : calendar religios
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.4313 secunde