Tomis Nord, cartierul gangurilor

3487
15

Articole de la același autor

Fiecare metru pătrat dintre blocurile situate în Constanța, spațiu verde sau de trecere, face cu ochiul oamenilor de afaceri, care, cu girul autorităților locale, înghesuie adevărați mastodonți între blocurile de locuințe, spre disperarea locatarilor.

În Tomis Nord, de exemplu, construcțiile noi sunt atât de apropiate de cele vechi, încât locuitorii propun schimbarea denumirii acestuia în "Cartierul gangurilor".

Oamenii nu mai suportă că prin această practică abuzivă, de notorietate în mandatul actualului primar, orașul a luat mare distanță față de felul cum a fost gândit, ini-țial, de arhitecți, locul spațiilor verzi de odinioară fiind acaparat de "o aglomerare anostă de betoane".

La început, a fost o terasă…

Construcția care a atras mânia locatarilor blocurilor O3 și O4, din strada Adamclisi, Constanța, aparține SC Santino-SRL. Ilie Vâlcu, președintele Asociației de proprietari, consideră că în mo-mentul în care primăria a autorizat "transformarea unei terase (cu un mic restaurant la demisol) în ditamai mastodontul de restaurant, locatarii mi-au sărit în cap că nu am făcut nimic să stopez tărășenia. Credeți că ne-a băgat cineva în seamă? Ne-am trezit cu șantierul peste noi. Nu avem liniște de câteva luni, crâșma a ajuns în peretele nostru de bloc. E posibil așa ceva? Au demolat o parte, au băgat mii de tone de fier, doamne ferește de un incendiu! Cine a dat aprobare să ni se ia și aerul de la gură? Nu mai vorbesc de gălăgia de șantier, nici măcar pauza legală n-o respectă. Plus că un restaurant nu trebuie pus în sufletul oamenilor! Vara, geamurile se deschid, trebuie să audă copiii cum vorbește gura chefliilor fără ei! E prea de tot! La noi, șmecheria e mare: la început, ridică un chioșc, o terasă, ceva acolo, iar după ce prind cheag, nu se mai opresc din construit. Pentru că le merge…". "Era un pic de spațiu verde, altceva nu știu să facă, o parcare ca lumea, un loc de joacă pentru copii, numai betoane claie peste grămadă, zici că s-a terminat pământul… Distanța s-a micșorat atât de tare între blocuri, încât avem senzația că circulăm prin gang… Ne putem da mâna de la balcon, cel puțin în Tomis Nord, asta e ceva normal... Să pui ditamai restaurantul în sufletul oamenilor e total in-corect!" (Constantin Căpățână).

"Am făcut lucrarea pentru liniștea locatarilor!"

Reprezentantul firmei SC Santino SRL, beneficiarul lucrării, ne-a explicat că n-a făcut altceva decât să extindă construcția inițială (cu parter acoperit și o terasă la etaj, parțial acoperită), pe care a finali-zat-o în urmă cu șapte ani, pe un teren cumpărat de la o persoană fizică: "Plus că era multă gălăgie din cauza terasei și, ca să nu mai fie locatarii deranjați, am hotărât să închid cu geamuri glisante, care se pot deschide… Eu vreau să fie gata pentru vară, în luna asta termin. Am toate autorizațiile impuse de lege. De ce n-au venit locatarii să se plângă mie? Ei reclamă pe alte căi, am avut recent un control de la Primărie, tot la reclamația lor!".

Referitor la respectarea programului de liniște prevăzut de lege, patronul unității ne-a explicat că muncitorii iau pauză între orele 12,00-12,30, cât se servește masa: "Dacă mai respectăm nu știu ce orar de liniște, când mai lucrăm? Ce facem, oprim și circulația pe stradă, din cauza zgomotului? Așa e la oraș! Concret, am lucrat două luni în 2011, iar în acest an, am început în martie și luna asta terminăm".

Pe de altă parte, oamenii consideră că trebuie alertate instituțiile europene, atâta vreme cât spațiul verde al Constanței, și așa cu mult sub media europeană, este ras cu mare frenezie, în favoarea a tot felul de construcții, ridicate în cele mai nepotrivite locuri posibile.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
client
13 mai 2012
hopa, integra, bordelul de lux al constantei

le faceti publicitate celor de la integra? pai voi nu stiti ca acolo se aduna toate coardele de lux si toti pestii interlopi?

Mardare
14 mai 2012
Pentru CRINA de ieri si toti agramatii PDL-isti :

asa si? Radu Mazare este intradevar infectat de 8 ani, iar viata ii este oricum limitata. Vai ce stire noua. O stie si Nicusor Constantinescu, insa totul este tinut evident sub tacere, in mare din motive politice. Oricum asemenea lucruri nu se dau public, cu una cu alta. Uitati-va la fata lui de aproape si la structura epidermei. Este primul lucru dupa care poti sa iti dai seama de starea agravata in care se afla Radu. Pielea sa este scorojita, edilul folosind machiaj si fond de ten pentru a-si cosmetiza semnele de deteriorare fizica, din ce in ce mai vizibile. De asemenea, boala ii determina o slabire continua a organismului si o pierdere in greutate accentuata. Uitati-va la picioarele sale, vor ajunge treptat piele si os. Iar asta nu e de ras. Omul trebuie sa se tina de sport si sa aiba o nutritie extrem de echilibrata. Acum cativa ani de zile, aparusera zvonuri in media ca Mazare ar fi fost in Brazilia sa-si schimbe ficatul. S-a facut o gramada de zarva mizerabila si galceava propagandista, insa nimic nu a fost clarificat. Acum insa s-a aflat ca el de fapt fusese atunci la clinica din Sao Paulo, unde i-a fost detectata maladia si unde se deplaseaza periodic pentru control. Asta ca sa nu mai vorbeasca lumea despre faptul ca ar avea afaceri ilegale si hoteluri de lux in Brazilia. De asemenea, in Madagascar exista o clinica vestita izolata de mass-media, subventionata de rusi si chinezi, pentru research-ul evolutiei si tratamentul bolii. Mazare a devenit astfel interesat de institutie, unde isi face tratamente si proceduri pentru incetinirea procesului. Asadar, sa nu mai fim rai totusi. Omul chiar se lupta cu viata. El nu merge acolo in vacante sau pentru distractie, ci pentru tratament. Iar ca primar a fost bun, chiar daca nu i-au iesit toate cele planificate si in pofida faptului ca este criticat non-stop. Fiti sinceri cu voi si uitati-va la oras si cate s-au facut in mandatul sau. Care alt primar a mai ajutat batranii ca el? Hai sa incercam sa nu mai judecam omul cu una cu doua, caci fiecare este cu necazurile sale in viata. Iar boala sa nu este motiv de gluma.

sever
14 mai 2012
mda...

da ne mai lasi frate... sa il ia dracu ca oricum si-a trait viata numai cu panarame..

Doctorul
14 mai 2012
@mardare

Cand o sa o ia si Porcul Nicusor pe urmele Drogatului?La cat toarna pe ratul ala,ne asteptam sa faca si el o ciroza sau o pancreatita acuta si sa intinda copita. PS.Mazare este un drogat notoriu iar porcul Nicusor un boschetar,care doarme pe mese.

vasi
14 mai 2012
tomis nord

aveti idee de cand nu mai are drogatu' si porcu' betivan de-a face cu Constanta si constantenii? Votati-i pe imbecili pt.ca au nevoie(mare) de bani si continuarea "actiunilor" umaniste si caritabile.Credeti ca numai in Tomis Nord se petrec astfel de lucruri?Vizitati Constanta si va veti minuna! Halal edili!

rzvan
14 mai 2012
ne pasa de constanta

da da...cu o floare nu se face primavara...toti ar face orice in campania electorala...dar intrebare este urmatoare: cati dintre cei care se bat cu pumnul in piept acum,vor face la fel si dupa ce vor ieri primari? va zic eu: NICI UNUL! toti sunt niste mincinosi ordinari si nesimtiti care nu le pasa decat de ei.De ce nu se face o lege prin care cei care promit in campaniile electorale ca fac anumite lucruri iar cand ies primari/presedinte/consilieri,nu le mai fac,sa se autosuspende din functie si sa lase locul unei persoane competente care are grija ca cetateanul care la votat si in care si-a pus increderea sa face ce a promis!!! Vota-ti Gigi Chiru!

capitanul
14 mai 2012
pt mesaj 2: mazare nare sida

mai prostac ordinal... ce sti tu despre mazare sa i-l vorbesti de rau?? tu si cu prostaci aia del toarna ca are hoteluri in brazilia... daca avea o zicea chiar el, da nu aree. boule !!!

oana
14 mai 2012
pentru emil boc

marș afară javră ordinară!

Mariana
14 mai 2012
Ne-am saturat de hoti in orasul nostru

Bietii oameni. Asta este Romania, iti sunt incalcate drepturile de cetatean fara dreptul la replica. Acei oameni de la blocurile din jur au inaintat proces catre autoritati, dar se pare ca degeaba. Primaria controleaza tot ce misca in constanta, inclusiv judecatoria. Este tragic sa vezi libertatea oamenilor pusa sub restrictie de un huligan bolnav de sida, sef la primarie.

MIRUNA
14 mai 2012
alte orase mai mari sau mai mici au si camere web-suntem singurul oras mare care nu are la intersectii-au si cluj si iasi si timisoara si craiova

chiar nu se intelege ca primarul MAZARE ISI BATE JOC DE CTA?

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Pagina a fost generata in 3.731 secunde