Rețetă pentru sărbători

Tobă

246
Tobă - e583e5b0310acef67b1e3a76982b78dc.jpg
Ingrediente: 1 kg organe porc, 500 g carne porc, o jumătate căpățână de porc, o burtă de porc, 2 lingurițe sare, 20 boabe piper, 2 foi dafin, cimbru, 2 linguri oțet, 2 cepe.
Mod de preparare: burta se spală bine, se freacă cu sare și se lasă la rece în apă cu sare și oțet. Se curăță și se spală organele, căpățâna și carnea, după care se pun la fiert împreună cu ceapa și o linguriță de sare. Se adună spuma și se adaugă piperul boabe și foile de dafin.
Se fierb până când carnea se desprinde de pe oase. Se scot și se lasă la răcorit, după care se taie în bucăți nu prea mari și se amestecă cu o cană de supă în care au fiert. Se adaugă cimbrul, puțin piper măcinat și se sărează după gust. Se umple burta cu această compoziție turnând treptat câte puțină supă. Se coase cu grijă și se fierbe timp de o oră, la foc mic, în supa rămasă. Se presează între două planșete peste care se așază o greutate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 06 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Cârnați de casă
Pagina a fost generata in 1.7565 secunde