Medicul de gardă

Teste pentru confirmarea respirației urât mirositoare

439

Articole de la același autor

"Este posibil ca și printr-o îngrijire corectă a dinților, respirația să fie grea chiar și la un copil? Se poate trata cu medicamente? Cum se face diferența față de mirosul ocazional?" - A. Macarie.

v v v

Din păcate, respirația urât mirositoare sau halena, cum se numește în termeni medicali, afectează un segment semnificativ din populație, potrivit stomatologului Loredana Stănică, acesta fiind de 25 la sută. Ce e mai rău este că nici copiii nu sunt ocoliți. Cât privește igiena bucală, halena se instalează și când măsurile de îngrijire sunt luate ca la carte, iar dacă nu sunt probleme de igienă, respirația grea ascunde unele probleme de sănătate.

Forme de tratament. Medicul stomatolog ne-a explicat că nu se pune problema unei formule unice de tratament, căci și cauzele care favorizează problema sunt diferite. Prima cerință în tratamentul halenei rămâne respectarea cu sfințenie a regulilor de igienă orală, adică periajul corect al dinților de cel puțin două ori pe zi, dar și folosirea aței dentare. Interesant este că pasta de dinți poate fi înlocuită cu bicarbonat de sodiu - un foarte bun agent de curățare, capabil să elimine și mirosul urât al respirației.

Atenție la alimentație. Pentru a scăpa de halenă trebuie renunțat la alimente puternic aromate și la consumarea de multă apă, mai ales că apa de gură, bomboanele și guma de mestecat mentolate asigură numai o acoperire temporară a mirosului urât. Iar cei care suferă de sinuzită cronică, e bine să folosească un spray cu o soluție salină pentru curățarea căilor nazale. Și antibioticele recomandate de medic sunt eficiente împotriva bacteriilor care provoacă gaze sulfuroase.

Test pentru depistarea halenei. Trebuie doar să ne punem mâinile în fața gurii astfel încât să formeze o cupă, să expirăm profund și apoi să inspirăm pe nas, pentru a ne mirosi respirația. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.513 secunde