Super-rețeta zilei

428
Super-rețeta zilei - retetazilei-1420382093.jpg
Medicii nutriționiști ne avertizează să nu consumăm prea des mezeluri din comerț, în schimb, ne recomandă să preparăm în casă alternative la asemenea produse. Iar pastrama de pui preparată în casă în 50 de minute este una dintre cele mai sănătoase și simplu de făcut. Iată de ce ai nevoie pentru o pastramă de pui cu adevărat delicioasă: 1 kg piept de pui, 2 linguri boabe ienupăr, o lingură piper boabe negru, 750 ml apă, 125 g zahăr, 6 linguri sare grunjoasă, 2 foi dafin. 


Mod de preparare: 1. Se mărunțesc boabele de ienupăr și de piper, fără a le transforma în praf. 2. Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr și piper împreună cu zahărul, sarea și foile de dafin. Se amestecă pentru ca sarea și zahărul să se dizolve complet, se retrage vasul de pe foc și se lasă 3 ore să se răcească. Apoi, în această soluție se pune carnea curățată de pieliță și, eventual, grăsime. Se lasă la frigider pentru 48 de ore. 3. După acest timp, carnea se scoate, se șterge și se presară cu restul boabelor de ienupăr și piper. Se leagă cu sfoară de bucătărie și se pune la cuptor pentru o oră. 4. Se scoate de la cuptor și se lasă o oră la răcit la temperatura ambiantă. Se învelește în hârtie și se desface după 4-5 zile. După tăiere, pastrama de pui este bună timp de 3 zile. Dacă aveți copii, este ideală și pentru sandvișul de la școală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 08 Decembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Vineri, 17 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Pizza de casă
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.0056 secunde