Super-rețeta zilei

249
Super-rețeta zilei - sitesuperreteta-1417964785.jpg
V-ați obișnuit să mâncați calamari la restaurant, de teamă că nu veți reuși să preparați o asemenea rețetă? Gastronomii recomandă o rețetă care, la prima citire, poate părea complicată, însă nu este deloc așa. De asemenea, nu trebuie să fii o bucătăreasă ori un bucătar perfect pentru ca rețeta de calamari umpluți să-ți reușească precum la restaurant. Iată de ce ingrediente ai nevoie: 2 calamari mari (20 cm lungime), o ceapă mare, 1 ardei gras, 1 roșie mare,1 cățel usturoi, 1 anșoa în sare (sau sardină), 50 ml vin alb sec, 2 linguri pesmet, o lingură ulei, sare, piper. 


Mod de preparare: Curățăm calamarii, apoi se toacă mărunt tentaculele se toacă. În uleiul încins se călesc ușor ceapa și ardeiul tocate mărunt. Se presară puțină sare, după care se adaugă tentaculele tocate și anșoa tăiată mărunt și se mai lasă la călit circa două minute. După aceea, se adaugă usturoiul strivit, se amestecă rapid și se stinge cu vin. Se lasă aproximativ două minute până când vinul se evaporă. Se adaugă roșia decojită tăiată cubulețe și se fierbe până scade sosul și se condimentează cu piper. Se ia de pe foc, se adaugă pesmetul și umplutură este gata. După aceea, se umplu tuburile calamarilor cu această umplutură, dar trebuie lăsat un spațiu deasupra, de circa unul-două degete (calamarii se strâng pe grătar și nu trebuie să iasă umplutura afară). Se închid cu o scobitoare. Calamarii, odată umpluți, se pot păstra foarte bine la frigider până în momentul în care doriți să-i serviți. Atunci, va trebui să încingeți bine o tigaie grill unsă doar cu un strop de ulei. Mare grijă, calamarii trebuie făcuți repede și în nici un caz prăjiți prea tare, pentru că astfel vor deveni cauciucoși. Așadar, îi așezăm pe grătarul încins și lăsăm cam 2-3 minute pe fiecare parte, apoi îi rostogolim și pe laterale cam un minut. Știm că sunt gata când culoarea albă semitransparentă a tuburilor devine alb mat. Se scot din tigaie și se servesc imediat cu o garnitură de cartofi natur.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 17 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Pizza de casă
Miercuri, 15 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 14 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 13 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Găluște cu prune
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 09 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 08 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 2.2273 secunde