Super-rețeta zilei

144
Super-rețeta zilei - sitesuperreteta-1414593842.jpg
Ruladă de pui cu prune uscate. 8 porții. Pregătire: 45 minute. Coacere: 20 minute. Ingrediente pentru ruladă: 4 bucăți piept de pui, o lingură miere, 10-12 prune uscate fără sâmburi, sare, piper. Ingrediente pentru sos: o lingură boabe piper roșu și negru, 100 ml smântână, 100 ml vin alb, 50 g unt. Ingrediente pentru garnitură: 250 g ciuperci, 50 ml vin alb, ulei, Ingrediente pentru covrigeii din cartofi: 800 g cartofi, 100 g făină, 2 ouă și încă un gălbenuș, sare, piper.

Mod de preparare: Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi fierbi în apă cu sare. Fierbinți, îi pasezi și faci un piure. Adaugi făina, ouăle, sarea și piperul. Lași să se răcească, modelezi covrigeii pe o masă presărată cu făină, apoi îi așezi într-o tavă unsă cu ulei. Îi lași la dospit 15 minute, apoi îi ungi cu ajutorul unei pensule cu gălbenuș și dai la cuptor. Focul trebuie să fie puternic. Ciupercile trebuie să le speli și să le pui la călit în puțin ulei. După aceea, speli pieptul de pui, îl ștergi cu un șervet de bucătărie, îl crestezi la mijloc, ungi cu miere și pui câte 2-3 prune uscate. Închizi tăietura cu ajutorul scobitorilor. Prăjești rulada, la foc mediu, pe fiecare parte. Pregătește sosul: Dizolvi vinul în uleiul folosit la prăjirea ciupercilor, pui piperul și smântâna. Îl dai într-un clocot la foc domol, amestecând continuu. La final adaugi untul. Servești rulada de pui alături de cornulețele din cartofi și sosul alb. Arată senzațional și totul are o savoare deosebită. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 30 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Dreptul la asigurări sociale în UE
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Pisica persană  se pretează la bloc?
Pagina a fost generata in 2.6746 secunde