Sucuri – medicament pentru dureri de spate

260
V-ați gândit că durerile și inflamațiile pot fi ținute sub control printr-o alimentație echilibrată, în care un loc important să-l ocupe atât legumele, cât și fructele și cerealele? Iată cinci alimente care, spun medicii, nu ar trebui să lipsească de pe masa reumaticilor: 

Dovleacul. Sucul proaspăt extras din dovleac, amestecat cu o linguriță de miere poate fi consumat zilnic pentru ameliorarea durerilor de spate și reducerea inflamațiilor reumatismale. Tratamentul trebuie să dureze cel puțin trei luni.

Cartoful. Sucul de cartof ajută la eliminarea toxinelor și reprezintă un â remediu împotriva reumatismului. Se administrează două lingurițe de suc proaspăt, obținut din cartofi cruzi, înainte de mesele principale. Decoctul obținut din fierberea a 30 g de coajă de cartof, strecurat și băut zilnic, e o sursă de săruri minerale și un foarte bun detoxifiant.

Țelina. Consumată crudă sau sub formă de extract din semințe, țelina are efect tonic asupra stomacului și rinichilor și ajută la detoxifierea organismului. Se administrează 5-10 picături, într-un pahar cu apă fierbinte, înainte de masă.

Lămâia. Bogată în vitamina C, lămâia este un foarte bun antioxidant, are efect antiinflamator, ajută la detoxifierea organismului și acționează ca un diuretic natural. Bolnavii de reumatism ar trebui să consume sucul a 2-3 lămâi pe zi pentru ca tratamentul să aibă rezultatele dorite.

Mâncați zilnic miez de nucă. Nucile, bogate în săruri de zinc, magneziu, sulf, fier, calciu și vitaminele A, B și E, au o mare valoare energetică. Se recomandă consumarea zilnică a miezului de la șase nuci, dar nu pe fugă, ci mestecate foarte bine. Cataplasmele cu frunze de nuc, de asemenea. aplicate local, reduc durerile reumatice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5411 secunde