Sfaturi pentru prepararea vinetelor

1858
Sfaturi pentru prepararea vinetelor - 21cb1137b6aab4de4328a8c698770071.jpg
Vinetele sunt considerate legume magice, care pot fi ușor combinate cu mii de arome și condimente, cum ar fi: roșii, usturoi, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, iaurt, coriandru, carne de vită, cașcaval, busuioc, smântână, ghimbir, sos de soia și multe altele. Sunt doar câteva motive pentru care aceste legume n-ar trebui ocolite, ci preparate și savurate din plin, mai ales că este sezonul lor.
Specialiștii sunt de părere că atunci când cumpărați vinete, ar fi bine să țineți cont de următoarele recomandări:
l Vinetele bune trebuie să aibă un aspect lucios și proaspăt, să nu fie zbârcite sau pătate și să fie pline și grele.
l Dacă le ciupiți ușor și vi se par prea ușoare, înseamnă că au multe semințe și nu mai sunt bune pentru consum.
l Înainte de preparare, vinetele trebuie ținute în apă cu sare, pentru a se scurge acel suc amărui pe care-l conțin, în general, vinetele proaspete.
l Alt motiv pentru care vinetele se țin în apă cu sare este că ele absorb foarte multă grăsime în timpul prăjirii, iar sarea blochează acest proces.
l Pentru ca vinetele să nu absoarbă prea mult ulei în timpul prăjirii – dacă optați pentru această variantă, ele se taie în bucăți mici și se dau într-un clocot înainte de preparare.
l Vinetele se scurg mai bine dacă se sărează și se pun pe un fund de lemn cu o greutate deasupra.
l Ele se lasă la scurs circa jumătate de oră, apoi se clătesc cu apă rece și se usucă cu șervețele de hârtie, abia acum fiind gata de preparare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Iulie 2010
Stire din Cetățenești : Mâncare balcanică
Marţi, 20 Iulie 2010
Stire din Cetățenești : Înghețată cu piersici
Pagina a fost generata in 1.9134 secunde