Semnele din naștere ale copilului, periculoase?

247
Semnele din naștere  ale copilului, periculoase? - 21aprmediculsemnenastere-1366549992.jpg
"Copilul meu s-a născut cu semne gen alunițe, iar pediatrul mi-a spus să stau liniștită, că e posibil să-i treacă cu timpul, dar să merg la control mai des. O fi spus ca să mă încurajeze? Alunițele din naștere nu sunt periculoase? Vă rog să-mi răspundeți, sunt foarte îngrijorată!". Lucia P., din Constanța.

v v v

În principiu, întrucât s-a dovedit că cele mai multe semne din naștere sunt inofensive, părinții n-ar trebui să aibă temeri din cauza lor - precizează dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed. Totuși, este nevoie de atenție la nevi (adică alunițele destul de mari), căci acestea, dacă nu sunt evaluate periodic de medic, ar putea avea potențial cancerigen. De aceea se recomandă tuturor părinților care observă astfel de semne să țină sistematic legătura cu medicul, pentru a le urmări modul de evoluție. De aceeași atenție trebuie să se bucure și petele maronii sau hemangioamele de dimensiuni mai mari de pe picioare, mâini sau din zona ochilor. De asemenea, întrucât semnele localizate pe față ar putea fi un factor care să dăuneze psihicului copilului, este bine ca ele să fie înlăturate numai la recomandarea specialistului. Cât privește restul semnelor pe care le poate avea copilul la naștere, acestea nu sunt periculoase pentru sănătate, iar multe dintre ele, într-adevăr, pot dispărea și fără tratament.

Forme de tratament. Alunițele pot fi înlăturate foarte ușor pe cale chirurgicală. Celelalte semne, în general, se pot înlătura cu ajutorul laserului sau al razelor X, dar și cu tratament medicamentos sau apelând la steroizi. Totuși, medicul apreciază că există riscul ca uneori să rămână cicatrici. Din fericire, aceste urme pot fi înlăturate cu ajutorul metodelor moderne de chirurgie plastică. Așadar, cu toate că majoritatea semnelor din naștere nu ridică probleme, este bine să se meargă sistematic la control medical.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Martie 2013
Stire din Diverse : Care este vârsta optimă pentru clasa I
Vineri, 22 Martie 2013
Stire din Sănătate : 38% dintre români își bat copiii
Pagina a fost generata in 1.1536 secunde