Pentru sănătatea dv.

Semnele din naștere ale copilului

771
Semnele  din naștere  ale copilului - 31augsanatsemnenastere-1314803455.jpg
"Sunt foarte îngrijorată pentru că bebelușul meu s-a născut cu multe, multe alunițe. Pediatra mi-a spus să stau liniștită, că nu sunt probleme și sigur o să dispară cu timpul. Un alt doctor mi-a spus să am grijă de problema asta. Nu știu ce să mai cred!" - Lili Marina.

v v v

În principiu, întrucât s-a dovedit că cele mai multe semne din naștere sunt inofensive, dermatologul Mihai Ionescu precizează că părinții n-ar trebui să aibă temeri din cauza lor. Specialistul atrage însă atenția că nevii (adică alunițele destul de mari), dacă nu sunt evaluate periodic de medic, ar putea avea potențial cancerigen. De aceea, recomandă tuturor părinților care observă astfel de semne să țină sistematic legătura cu medicul, pentru a le urmări modul de evoluție.

De aceeași atenție trebuie să se bucure și petele maronii sau hemangioamele de dimensiuni mai mari de pe picioare, mâini sau din zona ochilor.

De asemenea, întrucât semnele localizate pe față ar putea fi un factor care să dăuneze, ulterior, psihicului copilului, este bine ca ele să fie înlăturate, însă numai la recomandarea specialistului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 01 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Pizza românească
Miercuri, 31 August 2011
Stire din Cetățenești : Cum scăpăm de balonare
Miercuri, 31 August 2011
Stire din Cetățenești : Chifle umplute
Pagina a fost generata in 1.7909 secunde