SEMNALE

Se războiesc din cauza unor garaje "iertate" de primărie

2285
Se războiesc din cauza unor garaje
Garajele rămase pe poziție chiar și după trei ani de când municipalitatea a dispus demolarea lor "urgentă" provoacă, de ani buni, vrajbă între proprietari și locuitorii din zonă. Paradoxul este că unele nici măcar nu sunt folosite ca loc de parcare, dovadă anunțurile de vânzare sau închiriere pe care le… afișează.

Cei care au avut garaje pe spațiul public nu uită că în decembrie 2008 au fost somați de primărie să elibereze de urgență terenul ocupat de aceste "construcții provizorii". Mai mult, în notificările primite, li se arăta... pisica: garajele vor fi oricum desființate, iar cei care nu le vor demola de bunăvoie vor plăti și amendă! De teamă să nu fie atinși la buzunare, oamenii s-au conformat, deși unii apucaseră să plătească taxele pentru întregul an 2009.
Din păcate, la noi, excepțiile de la regulă par ceva obișnuit, aspect asupra căruia atrage atenția și Ionel Lipici, din Constanța, care nu înțelege cum este posibil ca în vreme ce multe garaje arătoase au fost rase, în anul 2011 să mai existe supraviețuitoare: "Vai mama lor, opt la număr, care, pe lângă faptul că arată jalnic și țin spațiul ocupat, întrețin un veșnic război între locuitorii din zonă și nu numai. Ele sunt înșirate aiurea pe strada I.L. Caragiale, colț cu strada Brazilor, niște improvizații care strică aspectul zonei. Scandalurile sunt zilnice pentru că exact vizavi de aceste coșmelii se află o spălătorie auto și o sifonărie, ai căror clienți sunt obligați să parcheze în fața acestor garaje, se știe prea bine care este situația cu parcările în oraș. Ei, să te ferească Dumnezeu să blochezi vreun garaj! Parcă s-au vorbit, toți proprietarii sunt foarte agresivi, dacă i-ai blocat două minute te iau pe sus, te înjură, iau foc! Iar scandalurile astea sunt aproape zilnice. Am văzut că și alte garaje uitate au fost demolate cu ajutorul dumneavoastră și sper ca și de data asta să se întâmple același lucru".

Scoase la vânzare sau închiriere!
Oamenii din zonă se întreabă din ce rațiuni au rămas pe poziție aceste… coșmelii, cu atât mai mult cu cât nici măcar nu sunt folosite ca loc de parcare, de vreme ce unele sunt scoase la vânzare, iar pe altele există anunțuri de închiriere? "Au un tupeu de nu se poate oamenii ăștia, ne sfidează în față! Și-au lipit anunțuri de vânzare și închiriere, vor să scoată bani din coșmeliile astea, iar noi n-avem unde să ne parcăm mașinile! Fiica mea a avut un garaj de toată frumusețea în Tomis Nord, și nu i l-a iertat primăria. Poate că nu dau doi bani pe noi, deh, doar locuim la Groapă!" – ne-a spus, extrem de iritat, un alt locuitor din zonă.
Oare din ce motive deciziile primăriei sunt pentru unii benevole, iar pentru alții literă de lege? – este întrebarea la care locuitorii din zonă așteaptă un răspuns din partea autorităților locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 Noiembrie 2010
Stire din Cetățenești : "Sesam, deschide-te!"
Pagina a fost generata in 2.0646 secunde