Se pot face racordări la gaze în Tomis Nord?

1848
2
Se pot face racordări la gaze în Tomis Nord? - 17decfondracordari-1387304314.jpg
În anul 2014, racordarea la rețeaua de distribuție gaze naturale va fi posibilă absolut în toată zona Tomis Nord, potrivit Congaz. Pentru constănțenii care locuiesc în această parte a orașului, care deja au depus cereri de branșare la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, dar și-au pierdut speranța că își vor putea încălzi locuințele prin acest sistem prea curând, dar și pentru cei care intenționează să depună dosarele, Anul Nou pare a fi de bun augur. 


Oamenii și-ar fi dorit să treacă mai demult la încălzirea pe gaze, au făcut toate pregătirile în acest sens, dar susțin că lucrările trenează până și în zonele unde există conducte de gaze. Tot ce-și doresc este: "Să nu mai fim duși cu vorba, să ni se spună verde-n față când o să avem gaze pe țeavă. Pentru că noi ne-am pus niște speranțe în asta și ținem să ni se facă lucrările, nu să ne încălzim la aragaz. Dacă știam așa, nu mai stricam teracotele. Problema e că a venit iarna peste noi, și ăsta ar putea fi alt motiv de amânare. Maria P.". 


"Părinții mei stau în Tomis Nord, pe Tulcei. Au depus cerere pentru gaze mai demult, li s-a spus de la Congaz că stau bine cu lucrările, dar să mai aibă puțină răbdare până se ajunge la ei. Dar și răbdarea asta are limite când vine vorba de căldura din casa omului. Oare câți ani de-acum încolo mai trebuie să aibă răbdare? Aș mai vrea să știu dacă se fac branșa-mente la gaze în timpul iernii. M-am gândit că dacă cei de la Congaz vor fi întrebați de Cuget Liber, o să dea termene mai clare! G. Olaru".


"Sunt interesat să cumpăr un apartament în Tomis Nord, am câteva oferte convenabile în acest cartier. Este foarte important pentru mine să știu dacă există vreo șansă ca să se tragă gaze în Tomis Nord. Am vrut să mă interesez la centrala Congaz, am luat numărul de la informații, însă este imposibil să răspundă cineva la interioarele alea. M-am săturat să mă tot conversez cu robotul lor! Apelez la Cuget Liber, citesc zilnic acest ziar și, în plus, cred că și alți oameni sunt interesați de chestia asta. Vă mulțumesc, Laur Mitea".


Perspectivă optimistă


Daniel Roșculeț, reprezentant al Congaz, are o veste bună pentru constănțenii care locuiesc în Tomis Nord și vor să se încălzească de la propriile centrale de apartament cât mai curând posibil: "La anul, absolut toată zona Tomis Nord va fi pusă în funcțiune. Referitor strict la strada Tulcei, deja au început lucrările de punere în funcțiune, însă pentru a afla cum stau lucrurile pe anumite tronsoane, se poate face o solicitare la City Mall".


Cum afli dacă în zona ta se fac racordări


Atât constănțenii din Tomis Nord, cât și orice potențial client al Congaz poate afla cu exactitate dacă la adresa lui de domiciliu este posibilă branșarea la gaze. Pentru aceasta, procedura presupune să se adreseze biroului Congaz din cadrul City Parc Mall, din b-dul Al. Lăpușneanu nr. 116, unde va depune o așa-numită "cerere de informații". După care, pe baza acestei cereri, un consilier de zonă se va deplasa la fața locului, la adresa indicată, pentru a verifica dacă, din punct de vedere tehnic, este posibilă branșarea la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Cu această ocazie, se va putea avansa clientului și un cost estimativ.


Se lucrează și iarna


Dacă dosarul solicitantului a parcurs toate etapele până la realizarea unui branșament direct, proces care poate dura circa șapte luni și s-a instalat iarna, nu este nicio problemă, întrucât Congaz lucrează și în perioada rece. Însă, D. Roșculeț a ținut să precizeze că atunci când temperaturile exterioare sunt pe minus, lucrările vor fi întrerupte, pentru a fi reluate când temperaturile depășesc zero grade. Așadar, iarna nu ar trebui să constituie un impediment sau o cauză a tergiversării lucrărilor. 


Comentează știrea

nelu
18 decembrie 2013
comgaz

Domnilor , platiti intretinerea si lasatii pe cei de la congaz sa va roage ei sa va bransati, ca doar nu o fac fara bani. Eu cred ca tot caldura de la radet , deocamdata este mai eftina, decat bransarea la concaz.Si eu vreau sa ma bransez la gaz, dar precum la Pascani , de exemplu, unde vine si te roaga sa te bransezi, cu discaunt, nu ca aici, unde trebuie sa platesti si teava lor , nu maim spun de toate aprobarile si reviziile pe care trebuie sa platesti dupa aceia. Sa te bransezi si sa ai caldura , trebuie sa ai de la 12.000-20.000Ro.Merita sa ne rugam de ei?

@@ nelu
18 decembrie 2013
comgaz

Nea Nelule, în primul rând Congaz nu se scrie Comgaz. În al doilea rând cred că ești un salariat hoț de la Radet. În al treilea rând informația ta că e mai ieftină încălzirea de la Radet e o minciună gogonată. Am centrală pe gaz de 5 ani, casa ( 3 camere și dependințe în total 85 mp) foarte bine izolată termic , iarna trecută din noiembrie până în aprilie inclusiv (6 luni de iarnă) am plătit factura la gaz în medie pe lună 174 lei pentru încălzire, apă caldă la baie și bucătărie plus aragazul. Am uitat să menționez că centrala e programată la 23 gr.C ziua și 21 gr.C noaptea. Nu mai spun că am la dispoziție apă caldă la orice oră din zi și din noapte. Tu cât plătești pe lună căldura , apa caldă și butelia ?. Apropo o butelie tot 65 de lei costă ??

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9504 secunde