Vox populi

Se încaieră pe locurile de parcare din jurul blocurilor

2527
Se încaieră pe locurile de parcare din jurul blocurilor - 10e0b6bc9238c0efe4d247809428d917.jpg
Situația așa-ziselor parcări de reședință continuă să încingă spiritele și să alimenteze tot felul de suspiciuni între locatari. Totul, din cauză că unii își arogă dreptul de… stăpâni, fără a marca teritoriul așa cum a dispus primăria.
Astfel, în locul plăcuței galbene pe care sunt înscrise numărul autoturismului și cel al autorizației de închiriere de la primărie, sunt locatari care scriu direct pe asfalt, cu vopsea, numărul mașinii: "apoi, cu tupeu maxim, fac tărăboi dacă altcineva parchează acolo. Nimeni nu s-ar crampona de chestia asta, dacă ar avea bunul simț ca atunci când altcineva le ocupă locul, să se dea la fund. N-ai argumente să te bați, atâta timp cât nu plătești chirie la primărie. Eu locuiesc în zona Boema și sunt ceva locuri de parcare, dar și foarte mulți proprietari de mașini. Nu mi-am făcut timp să închiriez un loc, și dacă mă învârt de mă ia amețeala până parchez, e numai problema mea. Dar nu m-am gândit niciodată să păcălesc pe nimeni. Cred că primăria ar trebui să facă un control, iar cei care sunt prinși cu mâța-n sac, să fie amendați că se fac stăpâni pe spațiul public" (Anghel Ion).

Alții trec la amenințări
l Este o tradiție ca lupta pentru un loc de parcare, indiferent dacă este vorba despre zona de reședință sau de altă parte a orașului, să se lase de multe ori cu scântei. Iar de aici și până la amenințări drumul nu mai e chiar așa de lung: "Eu am parcat mașina în fața blocului, locul nu avea plăcuță galbenă, însă a doua zi, dimineață, surpriză: un vecin mă aștepta plin de nervi «să-mi vadă fața de nesimțit»; m-a amenințat că dacă mai îndrăznesc să repet figura, o să-mi pară rău – ne-a spus Codrin Mândră. Când l-am întrebat unde s-a… evaporat plăcuța galbenă, mi-a arătat mușchii lui, lucrați la sală. Asta da relație între vecini!".
l Diana Acostinei ne-a povestit că un vecin… amabil, profitând de vârsta ei (29 ani), a făcut un scandal monstru "după ce mi-am făcut obiceiul să parchez pe locul lui. Eu știu că rezervarea e semnalată de acea plăcuță galbenă, care nu exista. Sincer, nici n-am observat că pe asfalt erau niște urme de vopsea. De unde era să știu eu că ăla era locul lui? Supărat că l-am înfruntat, a chemat un jandarm care patrula prin zonă să mă amendeze. Omul a venit, ne-a ascultat pe amândoi și i-a cerut să pună plăcuță galbenă, dacă într-adevăr a închiriat locul. N-am văzut, nici în zilele următoare, nici până astăzi, vreo plăcuță galbenă. Dar el continuă să-și revendice locul. Concluziile le pot trage cititorii dumneavoastră!".
l Aurel Spânu ne-a spus că are un vecin care s-a făcut stăpân pe un loc de parcare din curtea blocului dinainte de Revoluție, pentru care nu a plătit niciodată chirie la primărie. Dacă cineva îndrăznește să parcheze în "dreptunghiul" lui, se lasă cu mare scandal: "N-are nicio jenă că alții plătesc… Eu l-am reclamat la primărie că s-a făcut stăpân pe un loc public, toți vecinii sunt martori. Dacă vrea rezervare, să plătească, așa cum fac și ceilalți, nu e el mai cu moț să ne prostească pe toți!".
Alți cititori sunt de părere că atâta vreme cât numărul locurilor de parcare este insuficient, primăria ar trebui să renunțe la "acest fel de chirii. Bun, eu nu vreau să parchez pe un loc închiriat de altul, dar unde să mă duc? Sunt locuri destule și noi facem fițe? Ca să nu mai spun că ăia care sunt mai vechi în bloc spun că au prioritate. M-am săturat și de scandaluri! Apropo, pentru ce plătim taxa pe liniște?" (D. Tudoran).
Având în vedere cât de spinoasă este problema parcărilor în Constanța, cei care și-au expus aceste puncte de vedere consideră că pentru aplanarea certurilor și înlăturarea confuziilor, persoanele care într-adevăr plătesc chirie pentru parcare să-și marcheze locul cu plăcuțe galbene, potrivit reglementărilor autorităților locale. De asemenea, propun primăriei să demareze un control, în scopul identificării celor care se dau stăpâni pe locuri de parcare doar pentru că îi ajută… tupeul!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : "Aveți puțintică răbdare!"
Joi, 25 Noiembrie 2010
Stire din Cetățenești : "Sesam, deschide-te!"
Pagina a fost generata in 0.2429 secunde