SEMNALE

Scandal din cauza unei spălătorii auto

3530
Scandal din cauza unei spălătorii auto - 77a5f7e66eb6da347f6ea70913025cdf.jpg
Proprietarul spălătoriei auto respinge acuzele vecinilor și precizează că are toate aprobările cerute de lege pentru funcționarea unității.

În urma deschiderii spălătoriei auto situată pe strada Bravilor colț cu I.L. Caragiale, mai mulți locatari ai blocurilor din Aleea Berzei și strada I.L.Caragiale se plâng că le-a fost serios afectată liniștea, din cauza nivelului mare de zgomot... livrat de pompele de spălare. De asemenea, ei sunt nemulțumiți că trotuarul pietonal din strada Bravilor este folosit numai de lucrătorii spălătoriei, accesul fiind blocat continuu de mașinile care așteaptă la rând: "Chiar și atunci când reușim să folosim pentru foarte scurt timp acest trotuar pietonal, suntem nevoiți să ne acoperim fața, pentru a nu inhala substanțele chimice pulverizate în aer pe timpul spălării mașinilor. În aceeași clădire își desfășoară activitatea și un bar, persoanele care consumă băuturi alcoolice folosesc boscheții și gardul viu de lângă blocuri drept toaletă, iar în zilele caniculare, suportăm și mirosuri pestilențiale. Nu putem trece cu vederea faptul că, în iunie 2010, s-a trecut la program non-stop, ceea ce ne-a făcut și nopțile un calvar, când și cu ferestrele termopan închise tot se auzea zgomotul pompelor și limbajul vulgar folosit de clienți și de lucrători. După repetate plângeri verbale, proprietarul a renunțat la programul permanent, dar nu știm ce se va întâmpla la vară. Locuim de 37 de ani în zonă și, până la deschiderea acestei spălătorii, n-am avut pro-bleme. Ne întrebăm cum alte aso-ciații de proprietari beneficiază de timp de odihnă după-amiaza, când este interzisă orice lucrare în bloc, iar noi trebuie să suportăm un zgomot constant, devenit insupor-tabil? Considerăm că dreptul nostru la liniște este încălcat abuziv, fără să fi fost consultați de nimeni în momentul avizării acestei unități și solicităm anularea avizului de funcționare, pentru a ne recăpăta liniștea necesară unui trai civilizat".
v v v
Proprietarul spălătoriei, Con-stantin Pânzaru, consideră că acuzele de perturbare severă a vieții familiale a vecinilor din cauza funcționării unității sunt exagerate, apreciind că acest conflict s-a acutizat din cauza garajelor situate vizavi de spălătorie, pe spațiul public: "Au cășunat pe noi că vor să le dărâme garajele, dar nu noi le-am pus gând rău!".
Referitor la nivelul de zgomot, Pânzaru ne-a explicat că, la controlul efectuat anul trecut de Garda de Mediu Constanța, potrivit măsurătorilor, acesta "nu a depășit cinci decibeli, față de 15-16 cât prevede legea. Pot să vă spun că au curs controalele, uitați-vă aici, am un geamantan de acte, toate avizele sunt în regulă, nu înțeleg de unde atâta ostilitate față de niște oameni care muncesc".

Garda de Mediu a impus măsuri
În controlului efectuat la 27 ianuarie a.c., Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Constanța nu a constatat nereguli care să impună aplicarea unor sancțiuni. Totuși, în procesul verbal înregistrat la numărul 37 din aceeași dată, a stabilit un plan de măsuri pe care conducerea acestei spălătorii va trebui să le ia, pentru a nu se crea disconfort locuitorilor din zonă. De asemenea, a impus și efectuarea unui buletin de analiză a apelor uzate în perioada lunii ianuarie a.c.
Chiar dacă spălătoria a fost închiriată, între timp, proprietarul unității susține că va urmări ca recomandările instituției de control să fie respectate întocmai, asigurându-și vecinii că, la vară, unitatea nu va avea program non-stop de funcționare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Ce mizerie!!!
Joi, 25 Noiembrie 2010
Stire din Cetățenești : "Sesam, deschide-te!"
Pagina a fost generata in 2.196 secunde