SCANDAL / Cine seamănă TEROARE în "ȚARA PITICILOR" din Parcul Tăbăcăriei?

2842
11

Articole de la același autor

Singurul loc de distracții mai… acătări pentru copiii din Constanța rămâne "Țara Piticilor" din Parcul Tăbăcăriei. Părinții atrag atenția autorităților locale că siguranța lor și a celor mici este pusă, zilnic, în pericol din cauza a tot felul de indivizi dubioși care-și fac veacul la intrarea în parc, provocând scandaluri în fața copiilor.

Problema pe care o ridică părinții astăzi nu se referă la dotările parcului, ci la siguranța celor care vin să se relaxeze aici. Paradoxal li se pare că deși în pagina de prezentare a acestui parc de pe site-ul primăriei scrie negru pe alb că "Pentru siguranța copiilor, primăria Constanța a prevăzut un număr important de supraveghetori, printre care și un doctor, pregătiți pentru a interveni când este necesar", oamenii se plâng că, în realitate, deși sunt la discreția unor indivizi dubioși, care seamănă teroare atât printre adulți, cât și printre copii, oamenii legii "nu se văd pe nicăieri, iar dacă ne plângem la telefon, nimeni nu ne ia în seamă".

Afaceri cu ponei, pe fond de scandal

Mai mulți părinți care au încercat să intre în acest parc ne-au povestit, indignați, că demersul lor a fost blocat, în repetate rânduri, de un grup de romi însoțiți de poneii lor și, în plus, au fost la un pas de a fi bătuți de aceștia: "N-am putut să intrăm în parc, înjurau de mama focului un boschetar, apoi au început să se certe între ei și să înjure. Având alături copii mici, i-am rugat frumos să se abțină. În secunda următoare au sărit la bătaie. Văzându-i așa dezlănțuiți, a trebuit să fugim, ditamai oamenii, iar ei ne urmăreau, amenințându-ne cu bătaia, deși copiii plângeau în hohote. Am dat telefon la primărie, au început să mă chestioneze ce firmă de pază e acolo, recomandându-mi să fac o plângere scrisă pe numele agresorului, dacă vă imaginați așa ceva! Pentru ce plătim poliție locală, dacă nici măcar siguranța copiilor nu este asigurată în locurile destinate lor?" - ni s-a plâns tatăl unui copil de patru ani.

Un alt părinte se întreabă ce caută comercianți ambulanți dubioși, care nu răspund în fața nimănui, într-un loc destinat distracției copiilor? Bărbatul se întreabă și cât de legală este afacerea cu ponei, care pare înfloritoare? "Încă de anul trecut, parcul e invadat de ponei, romii fac demonstrații cu poneii în fața copiilor, la mică distanță, pe unii i-au și lovit. Copiii mei sunt terorizați, refuză să mai mergem în acest parc după ce a văzut huiduma care se ținea după noi! Pentru ce plătim atâtea taxe dacă nu ne protejează nimeni, iar în parc oricine vrea pune de-o afacere?".

Poliția își declină competențele

De la Secția I Poliție, în raza căreia se află acest parc, ni s-a răspuns că asigurarea pazei intră în competența Poliției locale, aflată în subordinea primăriei: "Este răspunderea lor, nu a Secției I" - ne-a răspuns ofițerul de serviciu.

Poliția locală, în criză de personal

Într-adevăr, Poliția locală ar trebui să asigure paza și ordinea în această zonă atât de sensibilă, însă nu o poate face din cauza lipsei de personal, lucru bine cunoscut. Ionuț Dumitru, șef serviciu, nu înțelege, totuși, de ce Secția I își declină competențele. Apoi, ne-a explicat că posturile din organigrama instituției sunt blocate prin Ordonanță de Guvern, astfel că, în prezent, față de un necesar de circa 300 de agenți pentru orașul nostru, Poliția locală Constanța este nevoită să se descurce cu numai 25 de agenți de teren, care se ocupă exclusiv de fluidizarea traficului rutier. Practic, un Serviciu de ordine publică nu există din cauza lipsei de personal: "Și noi ne-am dori să acoperim toată plaja de atribuții, avem solicitări și pe domeniul circulației rutiere, dar n-avem cum să facem față cât timp posturile rămân blocate".

Pază în parc există!

În prezent, serviciile de pază în Țara Piticilor sunt asigurate de SC Conpress Holding SRL, însă ni s-a spus că atribuțiile agenților acestei firme se limitează la supravegherea dotărilor din parc, la evitarea distrugerilor băncilor etc., iar dacă există vreo altercație, nu au voie să intervină, astfel de fapte fiind de competența poliției.

Rămâne de văzut cum vor gestiona, în continuare, autoritățile această problemă extrem de sensibilă, astfel încât copiilor să nu le mai fie frică să meargă în acest parc.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Andreea
5 aprilie 2013
Mazare e poponar

La puscarie cu Drogatul Pastaios si cu Porcusorul Burdihanos!

hmm
5 aprilie 2013
furcile

Luam furcile si scoatem tiganii si labarii din Parc !

MIRUNA
5 aprilie 2013
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

Poliția locală, în criză de personal Într-adevăr, Poliția locală ar trebui să asigure paza și ordinea în această zonă atât de sensibilă, însă nu o poate face din cauza lipsei de personal, lucru bine cunoscut. Ionuț Dumitru, șef serviciu, nu înțelege, totuși, de ce Secția I își declină competențele Poliția își declină competențele De la Secția I Poliție, în raza căreia se află acest parc, ni s-a răspuns că asigurarea pazei intră în competența Poliției locale, aflată în subordinea primăriei: "Este răspunderea lor, nu a Secției I" - ne-a răspuns ofițerul de serviciu.

MIRUNA
5 aprilie 2013
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

el caruia putin ii pasa de politia locala pe care o afe in subordine si el care ,prin viceprimarii sai si alti oameni din primarie si din clanul mazare au incheiat un pact tacit cu politia cta (cunoscuta pt neimplicare si coruptie in unele sectii) sa nu se bage fiecar ein treburile clanului celuilalt?:))..cum de aici sau din alte chesiuni ca haitele maidaneze '' nu ii iese'' nimic normal ca nu il intereseaza sa faca ceva; in tarile occidentale sau america primarul ia la intrebari politia locala in fiecare luan, ce au facut pt cetateni?? sau cum au luptat cu fenomenul infractional..?!?!?dar cum sa faca asta unul care doarme mai mult prin cluburi si spelunci,unul care are ca votanti interlopi sau paraziti sociali care fac infractiuni marunte si unul pleaca jumate din an in afara orasului si tzarii?asa ca nu mai bociti atat dezastrul orasului,voi l-ati votat,voi sa aveti mazare for ever!Unde sunt cele 300 de posturi pentru Politia Locala cu care . Mazare tot se bate atat in piept? Sunt 3 serii de studenti care au terminat Politia Locala din cadrul universitatii Ovidius si din pacate someaza sau lucreaza in alte domenii. Unde este siguranta cetatenilor?

Ligia
5 aprilie 2013
Va rugam sa faceti ceva

Golanii cu ponei mi-au facut si mie probleme. Eram cu fetita mea de 5 ani de mana si si o invatam sa mearga pe role. Vazind-o ca nu reuseste sa-si tina prea bine echilibrul, unul dintre golanii cu ponei a inceput sa strige: s-a imbatat copilul! Cum sa spui asa ceva despre un copil de 5 ani? Cine ne apara pe noi de asemenea bestii? Cine ii tolereaza acolo, de fapt?

citizen
5 aprilie 2013
alo,garda de mediu,ce faceti ?? e o putoare cu miros chimic in toata zona de sud a orasului

la fel cum a fost si acum 3-4 ani si acum 2 ani,practic in fiecare an niste firme din port sau oil terminal sau naiba stie cine , cineva emana niste mirosuri ,e putin spus de benzina,de mirosuri de substantze chimice grele care imput toata zona orasului de la sud de gara cfr pana in kilometrul 4-5- ..ce faceti acolo, voi doar sa dormiti in birouri stiti?de ce nu controlati firmele ,de ce nu dati amenzi?

Cetatean roman
5 aprilie 2013
Care romi=tigani

Nu inteleg ce tot le cantati in struna voi cu presa voastra de KK si numiti tiganii romi. Ce dupa cate au facut cei 13 milioane de tigani din intreaga europa le este rusine sa mai fie numiti tigani. Pai spaniolii si majoritatea popoarelor din europa ii numesc tigani si nu romi. De ce presa insista pe denumirea de romi denumire infiintata de un englez in anii 70. De ce trebuie presa sa numeasca aceste scursuri a-le societatii prietenii lui Mazare, romi. Ce tigan este considerat un cuvant urat. Dar il merita pentru ca ei prin comportament si primitivitate si-au format acest renume. Oare de ce noi ceilalti cetateni care muncim zi de zi si platim impozite nu reactionam impreuna. Spunem ca suntem educati dar nu ne putem organiza sa reactionam. Avem mare incredere in politia corupta. Trebuie organizate brigazi paramilitare care actioneaza ori de cate ori acesti primitivi agreseaza un cetatean al Romaniei. Trebuie pusi la punct.

Un batranel
6 aprilie 2013
Unire si iubire

Am o varsta repectabila si provin dintr-un sat dobrogean. Atunci cand eram copil in satul nostru locuiau romani, germani, macedoneni, turci si tatari. Niciodata nu aveam probleme de convietuire iar atunci cand germani au fost preluati de Hitler in Germania am plans unii pe umarul altora la plecare in anii 40. Dar intodeuana parintii ne-au invatat sa respectam pe cei de aproape, credinta lor, portul si traditiile si sa invatam de unii de la altii. Era cea mai mare rusina sa furi de la cineva si daca o faceai aveai tu si familia o pecete toata viata. Intr-un timp incepuse sa dispara lucruri in satul nostru.Se stia ca nimeni din satul nostru nu indraznea sa fure si atunci inteleptii satului s-au intalnit si au cazut de acord sa faca cu randul la paza in fiecare noapte. Pana la urma s-a depistat cine erau vinovatii. O satra de tinagani se oprise la marginea satului si trimeteau tinerii la furat. Au fost prinsi judecati de sat si au primit o bataie pe cinste de nu s-au mai apropiat niciodata de sat. Dar oamenii in acele timpuri erau mult mai cinstiti si organizati aveau mult mai mult respect pentru vecini.

cici
6 aprilie 2013
mda

cum sa pui furca pe ei cand ei au devenit vedete cu manelele lor, au ajuns sa fie promovati de televiziuni si presa ? indrazneste careva sa se ia de o satra de tigani ? nici politia nu-i deranjeaza !

eu
7 aprilie 2013
.

tiganii au pus stapanire pe oras,nimeni nu le face nimic,doar sunt prieteni cu mazare,intersectii pline de cersetori,bisnitari,cladiri acaparate de ei,politia ridica din umeri,locala nu face nimic,cei din primarie dorm....suntem ai nimanui. poneii stiu ca sunt furati politia nu stie nimic despre acest lucru

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5508 secunde