Rețeta zilei

Sarmale de post

251
Ingrediente: varza murata, 6 linguri ulei, o lingura de bulion de rosii, 4-5 cepe, o ceasca de orez, 1-2 legaturi de patrunjel, 1-2 legaturi de marar, stafide, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se pun ulei și apă într-o cratiță și se lasă pe foc până încep să fiarbă. Se adaugă ceapa tăiată și se lasă până se înmoaie, după care se pune orezul. Dacă este nevoie se mai adaugă apă și se lasă câteva minute să fiarbă înăbușit. Se stinge focul, se lasă 10-15 minute, până se umflă orezul, după care se adaugă verdeața tocată mărunt, sare și piper după gust, stafidele și se amestecă bine compoziția. Se taie foile de varză, se pune umplutura în foaia de varză în cantitatea potrivită și se împăturește bine pentru a nu se desface în timpul fiertului. Se pune ulei într-o cratiță, se așază un strat de varză, după care se pun sarmalele una lângă alta, în straturi, se acoperă cu un strat de varză tocată, se adaugă bulionul și apa. Se mai toarnă ulei, apoi se bagă cratița la cuptor, unde se lasă aproximativ o oră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 24 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Hamsterul poate fi dresat? (1)
Pagina a fost generata in 2.8622 secunde