"S-a ofticat pentru o simplă ciufuleală!"

259

La români (ca și la cehi și sloveni), consumul de alcool este cel mai ridicat din Uniunea Europeană, iar consecințele sunt pe măsură. Nu o spunem noi, ci un raport al Organizației Mondiale a Sănătății. Din păcate, nici taxa pe viciu și nici criza economică nu au putut pune capăt "epidemiei" de tulburări legate de consumul de alcool din România, denumirea pe care, în ultima vreme, specialiștii o preferă termenului de "alcoolism", pe motiv că ar fi mai corectă. "Mai beau și eu când sunt vesel, pro-blema e că alcoolul mă transformă, nu știu, îmi lungește mâna. Nu dau eu cu forță, mă răcoresc dacă-mi trag un pic nevasta de păr. M-a amenințat că dacă mai repet figura, pușcăria mă mănâncă. S-a ofticat pentru o simplă ciufuleală, înțeleg, dar chiar pot să intru la pârnaie pentru atâta lucru?", ne-a întrebat, mai mult amuzat, un cititor.

Legea nu e deloc amuzantă!
Cei puși pe scandal ar trebui să știe că, mai nou, potrivit actualei legislații privind violența în familie, nu doar lovirea propriu-zisă, ci și îmbrâncirea, trasul de păr sau mușcăturile în familie sunt pedepsite de lege. Mai mult decât atât, judecătorul îi poate interzice agresorului din familie să se deplaseze în zonele pe care vic-tima le frecventează. În plus, îl poate obliga să plătească chiria pentru locuința temporară în care, forțați de împrejurări, victima și copiii s-ar muta, dar și cheltuielile privind tratamentul medical și cele de judecată.


Totul din cauză că la violență fizică se încadrează tot ce în-seamnă lovire, îmbrâncire, trântire, tragere de păr, înțepare, tăiere, ardere, strangulare, mușcare în orice formă și de orice intensitate, inclusiv mascate ca fiind rezultatul unor accidente, prin otrăvire, intoxicare, precum și alte acțiuni cu efect similar intră sub incidența violenței fizice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2843 secunde