Românii, fruntași în topul supraponderalilor!

351
Românii, fruntași în topul supraponderalilor! - supraponderalobezgras-1354487603.jpg
România se află pe locul al treilea în Europa cu 50% din populație supraponderală și 25% obeză, afirmă lector dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriție, citată de Agerpres.


După cum arată statisticile Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon", din București, România a urcat pe locul al treilea al supraponderalilor din Europa, aceasta după ce în 2003 statisticile europene ne clasau pe locul 23 în privința procentului de persoane supraponderale, cu tot cu obezi. 


Specialiștii pun ascensiunea nefericită a țării noastre în topul european al supraponderalilor în special pe seama trecerii primei "generații fast-food" de după '90 în rândul adulților. 


Statistica Institutului "C.I. Parhon" arată că 30% dintre românce sunt supraponderale și că 20% dintre bărbați au o greutate peste normal. Și la capitolul obezitate infantilă cifrele sunt îngrijorătoare, 40% dintre copii fiind obezi. 


"Din păcate, majoritatea celor care au probleme cu greutatea își doresc să scape de surplusul ponderal peste noapte și refuză să înțeleagă că așa ceva nu este posibil. Așa se explică faptul că peste 80% dintre cei care mi se adresează au urmat cel puțin o dietă de înfometare, au slăbit și au crescut apoi în greutate mai mult decât la începutul dietei", a mai spus dr. Lygia Alexandrescu, informează sursa citată.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4863 secunde