Rețete pentru masa de Crăciun

352
Rețete pentru masa de Crăciun - 10decsiteretetecraciun-1386691241.jpg
Tort diplomat

În mod tradițional, acest desert se produce cu smântână dulce, bătută și aromată sau cu lapte legat cu amidon. Pentru a evita bătăile de cap folosiți frișcă vegetală. Porții: 8. Timp de preparare: 1,5 ore. Ingrediente: pentru blat 200 grame unt (la temperatura camerei), 200 grame făină, 3 ouă, 150 grame de zahăr, o linguriță coaja de lamiae, o linguriță praf de copt (un plic de 10 gr), puină sare. Pentru umplutură: un litru de frișcă vegetală îndulcită, 50 grame de gelatin, o cană de zahăr, o linguriță de coajă de lămâie rasă, 200 ml lapte, un plic de zahăr vanilat, 2 ouă, 100 grame stafide, mari, de bună calitate (Malaga, Sultan, Corinth), 100 ml rom brun de bună calitate, o lingură de coajă de portocală rasă și amestecată cu puțin zahăr pudră. Preparare: Preparați un blat subțire, simplu. Coaceți-l într-o formă de tort, rotundă, cu inel exterior detașabil, unsă cu puțin ulei și pudrată cu făină. Lăsați blatul să se răcească. Puneți la înmuiat, într-un vas metalic ( pe care îl puteți pune ulterior pe un vas cu apă clocotită pentru a obține un bain-marie) gelatina, zahărul, laptele rece, plicul de zahăr vanilat și  jumătate din cantitate de rom. Lăsați-le la înmuiat pentru minim 10 minute. Stropiți cu restul de rom stafidele și lăsați-le să se umple de aroma băuturii. Încălziți într-o cratiță  Û" #¬ potrivită pentru dimensiunile bolului în care înmuiați gelatina  Û" #¬ apă. Bateți cele două ouă și amestecați-le, cu ajutorul unui tel, în gelatina înmuiată în lapte. Adăugați coaja de lămâie. Puneți deasupra vasului cu apă clocotită. Amestecați continuu cu telul, cu atenție la margini unde are tendința de a se lipi,  până când amestecul fierbe și se transformă într-o budincă lucioasă și aromată.  Luați de pe foc și lăsați să se răcească bine. Până se răcește crema, bateți bine frișca. Luați deoparte o treime din cantitatea de frișcă și păstrați-o pentru ornat. Scurgeți stafidele, dar păstrați romul. Desfaceți inelul formei de tort și, cu ajutorul unei ațe înfășurate în jurul degetelor arătătoare, tăiați ușor capacul  blatului pentru a obține o suprafața dreaptă și să permiteți aromarea lui. Puneți inelul la loc și stropiți blatul cu romul în care au stat stafidele. Amestecați, treptat, adăugând câte o lingură de frișcă (nu invers!) în budinca obținută mai sus și răcită. Nu uitați să păstrați frișca pentru ornat! Încorporați în stafidele în amestecul de budincă. Turnați amestecul peste blat și nivelați. Introduceți tortul la rece pentru 2 ore. Scoateți tortul de la rece, desprindeți-l ușor, cu ajutorul unui cuțit, de marginea formei, și îndepărtați inelul. Decorați tortul cu frișcă: finisați-l cu un strat subțire pe întreaga suprafață și cu orice alte modele vă ajută imaginația și îndemânarea. Pudrați tortul cu coaja de portocală din care zahărul pudră a absorbit lichidul. Introduceți tortul la rece pentru încă o jumătate de oră înainte de servire. Dacă doriți să evitați complicațiile, folosiți o foaie de blat de tort cumpărată sau folosiți 20 de pișcoturi. O variantă alternativă pentru acest tort este folosirea unei conserve de compot de ananas. În acest caz, înlocuiți laptele cu siropul din compot pentru prepararea budincii și adăugați fructele, tăiate cubulețe, în același timp cu stafidele. Când amestecați frișca în budincă, cea din urmă trebuie să fie rece,pentru a nu topi frișca. Dacă budinca s-a întărit prea mult, se fluidizează un pic, ținând bolul în care a fost preparată deasupra vasului cu apă caldă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum alegeți cadoul potrivit de Crăciun
Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum scazi febra copilului
Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce nu i se poate refuza unui angajat
Miercuri, 11 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum se obține pașaportul electronic
Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Rețete pentru masa de Crăciun
Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cine e predispus  la cancer bucal
Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Cetățenești : Condiții pentru un teren construibil
Pagina a fost generata in 2.6278 secunde