Rețete de week-end

374
Rețete de week-end - 334b7ca6dff862006c643f51a750eaaa.jpg
Șalău în sos de unt și rozmarin
Ingrediente: 650 g șalău, o lămâie, 150 g unt, 50 g ulei, 50 g făină, o legătură pătrunjel proaspăt, o linguriță capere, sare și piper după gust, o linguriță de rozmarin.
Preparare: Peștele se sărează și piperează pe ambele fețe, după gust, se stropește cu lămâie și se lasă la macerat o jumătate de oră. Se dă apoi prin făină pe ambele părți. Se încinge bine uleiul și se prăjește până devine maro-auriu. Se scoate, se scurge și se pune pe platoul de servit. La foc mic se topește untul, se adaugă zeama de lămâie, caperele, o linguriță de rozmarin, sare și piper după gust și se lasă să fiarbă cinci minute. Sosul obținut se răstoarnă peste pește, apoi se presară o linguriță de pătrunjel tocat.

Prăjitură Coca-Cola
Ingrediente: 7 gălbenușuri, o cană de zahăr, o lingură cacao, 14 linguri suc Coca-Cola, 7 albușuri, 2 căni făină, un plic praf de copt.
Preparare: Pentru blat se freacă gălbenușurile cu o cană de zahăr, cacao și Coca-Cola. Cele șapte albușuri se bat spumă cu o cană de zahăr, se adaugă compoziția de mai sus și, la sfârșit, cele două căni de făină cu praful de copt. Blatul se coace la foc potrivit, se lasă la răcit și se taie în două foi. Pentru cremă se prepară budinca după instrucțiunile de pe plic. Se încorporează un pachet de margarină moale în crema călduță, apoi se adaugă nucă de cocos. Trei sferturi din cremă se pune între foi și un sfert deasupra. La sfârșit, se rade puțină ciocolată deasupra.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Tunsorile anului 2011
Vineri, 04 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Acomodarea pisicii în noua locuință
Vineri, 04 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Souvlaki
Joi, 03 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Snițele rapide din ciuperci
Pagina a fost generata in 1.6747 secunde