Rețeta zilei
Aperitiv de vinete și gogoșari
Ingrediente: 3 kg vinete, 3 kg gogoșari, 1/2 l ulei, oțet de 9 grade, apă, piper boabe, sare.
Mod de preparare: Se curăță vinetele, se spală și se taie în rondele. Se curăță gogoșarii, apoi se taie în cuburi mici. Se prăjesc pe rând legumele cu ulei fierbinte până prind o crustă aurie. Între timp, se spală și se opăresc bine borcane mici. La un litru de oțet se adaugă 1,5 litri de apă, 10 grame piper boabe și 75 grame sare și se fierbe totul în clocote timp de cinci minute. În fiecare borcan mic se pun, alternativ, straturi de vinete și gogoșari presați, apoi se completează lichidul cu uleiul din sos. Se leagă borcanele cu celofan și se fierb pe baia de aburi 30 de minute.
Ingrediente: 3 kg vinete, 3 kg gogoșari, 1/2 l ulei, oțet de 9 grade, apă, piper boabe, sare.
Mod de preparare: Se curăță vinetele, se spală și se taie în rondele. Se curăță gogoșarii, apoi se taie în cuburi mici. Se prăjesc pe rând legumele cu ulei fierbinte până prind o crustă aurie. Între timp, se spală și se opăresc bine borcane mici. La un litru de oțet se adaugă 1,5 litri de apă, 10 grame piper boabe și 75 grame sare și se fierbe totul în clocote timp de cinci minute. În fiecare borcan mic se pun, alternativ, straturi de vinete și gogoșari presați, apoi se completează lichidul cu uleiul din sos. Se leagă borcanele cu celofan și se fierb pe baia de aburi 30 de minute.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
Vineri, 09 Octombrie 2009
Vineri, 09 Octombrie 2009
Vineri, 09 Octombrie 2009
Joi, 08 Octombrie 2009
Joi, 08 Octombrie 2009