Rețeta zilei
Prăjitură cu gem de caise
Ingrediente: 300 g făină fină, 50 g umplutură, 100 g zahăr pudră, un ou, un praf de copt, coaja rasă de la jumătate de lămâie sau un pachet de zahăr vanilat, smântână, un praf de sare, gem de caise.
Mod de preparare: Făina se freacă cu untură, apoi se frământă cu zahăr, gălbenuș, praf de copt, sare, aromă și smântână, aluatul rezultat trebuind să fie elastic. Apoi, coca se împarte în două și se întinde o foaie pentru o tavă mijlocie. Se unge cu gem de caise, după care se acoperă cu foaia întinsă din aluatul rămas. Se înțeapă cu furculița, se unge cu albuș de ou și se coace până când se rumenește. Prăjitura se porționează după ce se răcește.
Ingrediente: 300 g făină fină, 50 g umplutură, 100 g zahăr pudră, un ou, un praf de copt, coaja rasă de la jumătate de lămâie sau un pachet de zahăr vanilat, smântână, un praf de sare, gem de caise.
Mod de preparare: Făina se freacă cu untură, apoi se frământă cu zahăr, gălbenuș, praf de copt, sare, aromă și smântână, aluatul rezultat trebuind să fie elastic. Apoi, coca se împarte în două și se întinde o foaie pentru o tavă mijlocie. Se unge cu gem de caise, după care se acoperă cu foaia întinsă din aluatul rămas. Se înțeapă cu furculița, se unge cu albuș de ou și se coace până când se rumenește. Prăjitura se porționează după ce se răcește.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 22 Iunie 2009
Luni, 22 Iunie 2009
Luni, 22 Iunie 2009
Sâmbătă, 20 Iunie 2009
Vineri, 19 Iunie 2009
Vineri, 19 Iunie 2009
Vineri, 19 Iunie 2009