Remedii pentru dureri în zona gâtului

133
Remedii pentru dureri în zona gâtului - siteremediigat-1406552861.jpg
Prima schimbare necesară. Dacă în mod normal dormiți pe abdomen, puteți să îi faceți gâtului dumneavoastră un serviciu modificându-vă postura de somn. Așadar, potrivit specialiștilor Click.sănătate, cel mai bin ear fi să dormiți pe spate. N-ar fi rău nici să folosiți o pernă specială pentru gât, care poate fi cumpărată de la supermaketuri, unele farmacii sau online. Ar trebui, de asemenea, să luați în calcul investiția într-o saltea nouă, dacă cea pe care o aveți este veche și bătătorită. Stați pe scaune care vă susțin bine spatele și gâtul, dacă este nevoie cumpărați-vă un suport lombar sau folosiți un prosop rulat pus la nivelul zonei inferioare a spatelui, asigurându-vă că nu stați cocoșat. Indiferent dacă stați în picioare sau pe scaun, țineți-vă urechea, umărul și șoldul aliniate. Atunci când vorbiți la telefon, țineți receptorul cu umărul? Pentru a evita afectarea gâtului, țineți receptorul cu mâna sau, dacă vorbiți mult timp, cumpărați o pereche de căști sau un telefon cu speaker.

Fiți propriul maseur. Încercați un truc simplu folosindu-vă degetele, aplicați presiune pe zona dureroasă timp de trei minute. Acest lucru ar trebui să vă ajute să reduceți în mod semnificativ durerea.

Un masaj ușor poate face minuni pentru durerea de gât sau de umeri. Folosiți degetele mâinii stângi pe partea dreaptă a gâtului, în zona imediat de sub ureche și masați folosind o mișcare descendentă către claviculă. Faceți acest lucru de trei ori și apoi schimbați partea. Folosirea unui ulei sau a unei loțiuni de masaj în care ați adăugat câteva picături de levănțică sau ulei de mușcată va spori efectul calmant.

Crème revulsive. De recomandat sunt și frecțiile cu alifii revulsive, pentru că irită terminațiile nervoase și deviază atenția creierului de la durerea resimțită.

Perna electrică. ajută la reducerea durerii, relaxează mușchii, reduce rigiditatea articulară și accelerează vindecarea. Puteți să folosiți o pernă electrică setată pe minim, o sticlă cu apă caldă, o lampă cu lumină infraroșie sau un încălzuitor. Sau pur și simplu faceți un duș cald. Căldura umedă ajută la reducerea rigidității unui gât dureros cauzată de tensiune musculară. Faceți o compresă pentru gât prin înmuierea unui prosop în apă caldă, nu fiartă. Împăturiți prosopul și stroarceți-l bine. Întindeți-l și puneți-l peste gât și umeri. Acoperiți-l cu un prosop uscat și lăsați-le pe amândouă așa timp de zece minute. Pentru o ameliorare rapidă și ușoară folosiți un uscător de păr setat pe cald la minim și folosiți-l pe zona de gât dureroasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 29 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 29 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 29 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : La dentist, ca la tăiere?
Luni, 28 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 28 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Îngrijirea pisicii lăuze
Pagina a fost generata in 2.5502 secunde