Remedii pentru durerea de picioare

229
Băi reconfortante cu apă și uleiuri: Pentru un tratament reconfortant și stimulant al picioarelor, umpleți un lighean cu apă rece și altul cu apă cât de caldă puteți suporta. Așezați-vă confortabil pe un scaun și puneți-vă picioarele în apă rece. După cinci minute, treceți la ligheanul cu apă caldă. Repetați. Acest hidromasaj determină alternativ dilatarea și contractarea vaselor de sânge de la picioare stimulând circulația. Pentru a vă răsfăța picioarele cu uleiuri esențiale - ritual care durează din vremurile biblice - umpleți un lighean cu apă caldă și adăugați două picături de ulei de mentă împreună cu câte patru picături de ulei de eucalipt și de rozmarin. Înmuiați-vă picioarele timp de 10 minute. 

Masaj: Din magazinele naturiste puteți să cumpărați o rolă special concepută pentru masarea labelor picioarelor. Pentru a prepara un ulei de masaj stimulator va trebui să combinați trei picături de cuișoare, care stimulează ușor circulația, cu trei linguri de ulei de susan. Amestecați bine ingredientele și masați cu ele piciorul dureros. Veți resimți la scurt timp și efectele calmante.

Cât priveș durerea de călcâi, mai ales aceea care apare dimineața, aceasta ar putea să fie semnul unei inflamații. Pentru a ameliora durerea, trebuie să întindeți tendonul lui Ahile. Stați la un metru de un perete, puneți-vă mâinile pe perete și mutați piciorul drept înainte cu genunchiul flexat. Mențineți piciorul stâng cu călcâiul pe podea, drept, timp de zece secunde, schimbați partea și repetați.

Sport în funcție de vârstă. De exemplu, după vârsta de 40 de ani, ar trebui să faceți exerciții aerobice timp de cel puțin 45 de minute, de cinci-șase ori pe săptămână, dar și exerciții de forță, timp de 30 de minute, de două ori pe săptămână. Chiar dacă nu dispuneți de timp pentru exerciții în fiecare dimineață, puteți să le faceți pe parcursul zilei: o plimbare în ritm alert, mersul pe bicicletă, înotul, ridicarea unor greutăți ușoare sunt la fel de benefice ca exercițiile la sală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Cetățenești : Îmbăierea câinilor de talie mică
Pagina a fost generata in 4.232 secunde