Remedii pentru artrită

112
Poliartrita reumatoidă determină deformarea piciorului similară monturilor, însă, cu un ritm accelerat de evoluție. Trebuie să vă adresați medicului dacă simiti durere severă la degetul mare de la picior care vă afectează activitățile zilnice sau mersul, dacă deformarea a progresat rapid, dacă degetul mare de la picior încalecă degetul doi, aveți diabet zaharat și dureri de monturi, dacă pielea de deasupra montului este iritată, roșie sau crăpată, dacă apar bătături în talpa piciorului lateral de degetul mare l În afara unor pantofi speciali folosiți în perioada post-operatorie, nu există o încălțăminte adaptată unei anumite afecțiuni ale piciorului l Monturile pot fi diagnosticate prin examen clinic și radiologic, făcându-se un istoric al deformației, pentru a se afla ce activități sau pantofi înrăutățesc simptomele, pentru examinarea degetului mare de la picior.

Nu acționați la întâmplare și nu încercați leacuri "băbești" precum tinctura de iod, de tătăneasă, de rostopască, pește crud aplicat, varză etc. Nu au niciun efect. Montul este o deviație a unui os și nu un neg sau o bătătură, atrag atenția medicii. Cât privește tratamentul nonchirurgical al monturilor, acesta este folosit pentru scăderea durerii și a presiunii de la nivel local. 

Important! Se recomandă încălțăminte confortabilă, care să asigure destul loc pentru degetele de la picioare și să permită un mers cât mai aproape de normal; evitați încălțămintea strâmtă, care intră în conflict mecanic cu proeminența montului; puteți folosi susținătoare plantare, în scopul ameliorării confortului piciorului, dar și orteze specializate cu inserții siliconice pentru a proteja montul de frecarea cu pantofii. Încercați antiinflamatoare care nu au nevoie de prescripție medicală, pentru a reduce durerea și inflamatia. Dacă suferiți însă de diabet zaharat, arteriopatie periferică sau probleme gastrointestinale cum ar gastrită sau boală de reflux gastro-esofagian, e neapărat necesară consultarea unui specialist în legătură cu găsirea celui mai potrivit antiinflamator. 

Alte remedii: În scopul reducerii durerii și inflamației, puteți aplica gheață pe articulație 10-15 minute, o dată sau de două ori pe oră. 

Ridicați piciorul astfel încât degetul mare de la picior să fie deasupra planului patului. Căutați pantoful comod pentru a merge confortabil, iar dacă nu îl găsiți prin magazine, adaptați unul la un atelier de cizmărie, dacă aveți norocul să mai găsiți așa ceva.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 04 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Miercuri, 03 Iulie 2013
Stire din Cetățenești : Măști cosmetice de sezon
Pagina a fost generata in 2.3504 secunde