Remedii naturale simple pentru ficatul bolnav

314
Pentru buna funcționare a organismului, ficatul se implică non-stop: produce proteine, colesterol, elimină toxinele din corp, furnizând acestuia energia de fiecare zi. Totuși, ficatul are și dușmani aprigi, care-i afectează buna funcționare, iar în linia întâi se aliniază: oboseala, stresul, alcoolul și hrana nesănătoasă. 

"Numeroase cercetări, efectuate în cele mai importante laboratoare din lume, demonstrează un fapt îmbucurător: funcțiile ficatului, afectat de boală, pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste, bogate în principii active: calmante, antiinflamatorii, regeneratoare și antibiotice. Când tratamentul naturist este urmat după indicația specialistului, bolile ficatului sunt învinse de plante, în asociere cu produsele stupului", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competențe în fitoterapie și nutriție, citat de Click.ro.

Infuzii și decocturi. Administrate sub formă de infuzii, de decocturi sau amestecate cu miere, plante medicinale precum rostopasca, fructele de armurariu, isopul și sunătoarea atenuează disconfortul dat de oboseala permanentă, de stările de greață și refac celula hepatică.

Datorită efectelor tonice și de drenare, rostopasca stimulează regenerarea celulelor hepatice. În același timp, planta funcționează și ca un foarte bun antiviral, fapt care o recomandă în hepatitele virale, sub formă de infuzie, de pulbere sau de tinctură. Prin efectul de drenare, tratamentul cu rostopască acționează la fel de bine și în afecțiunile biliare, fie că este vorba de dischinezii biliare sau de inflamații ale vezicii biliare. Ceaiul se prepară dintr-o jumătate de linguriță de plantă și din 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat 15 minute. Se consumă câte două linguri de infuzie din trei în trei ore. Pentru ca leacul să aibă o eficiență sporită, în timpul tratamentului trebuie să se evite consumul alimentelor care se digeră greu, cum ar fi: grăsimile, carnea de porc, prăjelile și băuturile acidulate sau cele alcoolice.

Sunătoarea protejează ficatul. În compoziția plantei au fost identificați 15 compuși, printre care acidul valerianic, saponine, colină, rutină, uleiul volatil, care atribuie sunătoarei puteri vindecătoare pentru un număr impresionant de boli pe care le tratează. Planta acționează ca sedativ, antiseptic, cicatrizant, antiinflamator hepatic și intestinal, antibiotic, revigorant și ca remineralizant. Pentru hepatita cronică și acută, sunătoarea este de un real folos, deoarece protejează ficatul de procesele distructive. În această afecțiune se recomandă infuzia de sunătoare, câte un litru pe zi, în cure de câte patru săptămâni, urmate de o pauză de trei săptămâni. Cura cu tinctură de sunătoare are efecte antiinflamatoare, antiseptice și astringente în toate afecțiunile hepatice. Se iau câte zece picături de trei ori pe zi, un interval de trei săptămâni pe lună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 06 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să ai grijă de un papagal
Joi, 05 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Secretele frumuseții zonei gâtului
Pagina a fost generata in 2.8691 secunde