Remedii la îndemână pentru stomac

291
Remedii la îndemână pentru stomac - siteleacuristomac-1398352738.jpg
Nu neapărat după festinul unor mari sărbători ci, de regulă, ai arsuri la stomac, te balonezi foarte des, ai crampe și alte probleme cu stomacul? Pentru a depăși această situație, ai putea avea în vedere câteva recomandări ale specialiștilor Click sănătate:


Arsurile. Sunt dureri în capul pieptului și care pot iradia în spatele sternului. Medicii spun că arsura la stomac este cauzată de refluxul gastro-esofagian și agravată de poziția toracelui, respectiv de poziția culcat imediat după masă, de mesele iritante reci sau fierbinți, de fumatul excesiv și de consumul de alcool. Sunt de ajutor:Țintaura, infuzie dintr-o linguriță de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi


Suc de cartof crud, 2-3 cartofi cu coaja roșie, bine spălați, se introduce cu tot cu coajă în storcător; se consumă imediat (proaspăt), pe stomacul gol, dimineața, 50-70 ml.
Apă de argilă, în 200 ml de apă plată se pun 5 g de argilă, se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn și se lăsă de seara până dimineața; dimineața se consumă apa limpede de deasupra argilei (nu se amestecă), pe stomacul gol; cura se ține 21 de zile, apoi se face pauză 21 de zile; cura se poate relua de 5-6 ori.


Crampele la stomac sunt o durere însoțită de senzația că stomacul se strânge. Iată ce ne ajută: Busuioc, infuzie dintr-o linguriță de plantă la 250 ml apă clocotită, se consumă seara, o cană, înainte de culcare
Cimbru, o linguriță de plantă se macerează în o lingură de apă rece, timp de 5 minute, se introduce maceratul în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară și se consumă două căni pe zi.
Pulbere de cărbune medicinal – se ia câte un gram, zilnic, dimineața și seara, căci detoxifiază și calmează crampele.


Balonarea. Este senzația de mărire a abdomenului din cauza acumulării de gaze în intestine. Ne putem trata cu: Automasaj abdominal, prin mișcări ale palmelor, circulare și în spirală, pornind de la ombilic, dinspre dreapta spre stânga (în sensul acelor de ceasornic); se efectuează timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi comprese abdominale cu bitter suedez. Dietă - o alimentație bogată în sucuri de morcov, varză albă și cartofi cruzi; zilnic se consumă alternativ unul dintre acestea, câte 100 de ml, dimineața, pe stomacul gol. Lămâie, infuzie din o jumătate de lămâie la 400 ml de apă clocotită; se bea caldă  ý$%ý o jumătate din cantitate înainte de masă și o jumătate din cantitate după.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Iritațiile bebelușului
Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Sănătate : Cum să trecem sănătoși de iarnă
Pagina a fost generata in 1.9544 secunde