Remedii împotriva insomniei de primăvară

204
Remedii împotriva insomniei de primăvară - somn-1362545560.jpg
Medicii spun că primăvara vine la pachet și cu seria de transformări din organismul nostru, resimțite, printre altele, și sub formă de insomnii, stări repetate de oboseală și astenii, transformări favorizate de trecerea bruscă de la frigul iernii la căldura primăverii. Pentru a vă adapta regimului de viață astfel încât să aveți un somn liniștit, medicii recomandă următoarele: 

l În momentul când auziți ceasul sunând, nu săriți din pat imediat, încercați să mai leneviți măcar 20 de minute.

l Opt ore de somn sunt mai mult decât suficiente pentru a avea mintea limpede și un tonus bun pe parcursul întregii zile.

l În acest interval de timp, ar fi bine să vă gândiți la lucrurile pe care le veți face cu plăcere în ziua respectivă, nicidecum la ceva care vă provoacă disconfort psihic.

l La fel de bine ar fi să renunțați la obiceiul de a consuma cafea după ora 17,00.

l Ideal ar fi ca înainte de culcare să faceți o plimbare scurtă (circa 30 de minute).

l Pentru a avea un somn liniștit parcurgeți câteva pasaje dintr-o carte, uitați-vă la filme de comedie sau, de ce nu, purtați o discuție deconectantă cu cei dragi, fie și prin telefon.

l Când aveți insomnii, consultați de urgență medicul, pentru că odată instalate, cu greu mai puteți scăpa de ele. Bine ar fi să luptați împotriva lor cu remedii naturiste din gama ceaiurilor specifice pentru astfel de probleme.

l La fel de importantă pentru instalarea somnului este și cina. Aceasta trebuie să fie ușoară, mai exact să conțină fructe și salate proaspete, carne ușoară, preferabil fiartă și graham, servită, atenție, până în ora 19,00. Procedând astfel, vă veți asigura odihna care să vă permită, a doua zi, să aveți capacitate maximă de muncă, dar și o stare psihică bună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6963 secunde