Reguli de igienă în bucătăria ta (2)

719
Reguli de igienă în bucătăria ta (2) - 4iuliesfaturibucatarie-1309796580.jpg
Ți-ai pus întrebarea prin ce depozite au stat alimentele pe care le consumi și cât de murdar poate fi un ambalaj? Poți să ții cont de câteva aspecte asupra cărora specialiștii atrag atenția, astfel încât mâncarea pe care o consumi să fie curată și proaspătă: Nu uita mâncarea afară din frigider. Mâncarea, chiar și cea gătită, poate dezvolta bacterii. De aceea, un preparat nu ar trebui să stea pe masă, pe aragaz sau în altă parte, la temperatura camerei, mai mult de două ore Spală bine fructele, legumele și zarzavatul. Chiar și în cazul unor alimente a căror coajă nu ne interesează, precum bananele sau pepenele, suprafața acestora poate fi purtătoare de microbi și trebuie spălată înainte de a fi pusă pe masă, în castroane etc. Folosește vase mari pentru spălarea alimentelor în chiuvetă. Unele studii arată că în bucătărie chiuveta este unul dintre cele mai murdare locuri, din cauză că acolo sunt spălate ingredientele mâncării și se scurg resturile de pe veselă. Pentru că e greu să igienizezi tot timpul chiuveta, pentru spălarea alimentelor folosește un vas, evitând astfel contaminarea acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Ața dentară vă prelungește viața
Joi, 16 Iulie 2009
Stire din Sănătate : Vara, sezonul enterocolitelor
Pagina a fost generata in 1.7094 secunde