Reguli de igienă în bucătăria ta (1)

620
Reguli de igienă în bucătăria ta (1) - 3iuliesfaturibucatarie-1309704741.jpg
Ți-ai pus întrebarea prin ce depozite au stat alimentele pe care le consumi și cât de murdar poate fi un ambalaj? Dar fundul de lemn îl dezinfectezi periodic? Sunt doar două dintre multele întrebări pe care trebuie să ți le pui când vine vorba despre igiena în bucătărie. Poți să ții cont de câteva aspecte asupra cărora specialiștii atrag atenția, astfel încât mâncarea pe care o consumi să fie curată și proaspătă.

Folosește recipiente din casă. Acolo unde este posibil, transferă alimentele din ambalajul lor de magazin într-un recipient din bucătărie: casoletă, cutii, pungi, cratițe, sticle din sticlă (mai ecologice decât cele din plastic) etc. De exemplu, pet-urile de suc, apă, bere sau alte băuturi pot fi purtătoare de microbi dacă au stat pe rafturi murdare, de aceea nu este o idee bună să le așezi pe masă și nici să le pui în frigider.

Depozitează carnea crudă în recipiente ermetice. Carnea crudă este purtătoare de germeni, putând transmite inclusiv salmonella pe suprafețele pe care ajunge. De aceea, este contraindicat să fie pusă în frigider descoperită sau pe farfurii, funduri de lemn sau suprafețe pe care apoi vor fi așezate alte alimente, fără o spălare în prealabil. Folosește o casoletă sau un recipient care se poate închide ermetic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 02 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Prăjitură de vară
Pagina a fost generata in 1.7709 secunde