Radiațiile telefonului mobil, un pericol major!

202
Fără doar și poate, orice utilizator al telefonului mobil știe că radiațiile emise de acesta i-ar putea afecta sănătatea. Pentru a mai atenua din doza acestor radiații, pentru a le ocoli atât cât este omenește posibil, specialiștii au câteva recomandări:


l Nu vă bazați pe așa-zisele instalații de blocare a radiațiilor. Pietrele miraculoase sau cristalele pentru antenă sau acumulator nu au niciun efect. În cazul în care ar avea, totuși, un efect de absorbant al radiațiilor, rezultatul ar fi creșterea emisiei de către mobil pentru a păstra calitatea conexiunii, ceea ce ar avea exact efectul invers față de cel scontat 

l Nu vorbiți prea mult de pe telefonul mobil în locurile în care acoperirea nu este ideală l Nu purtați conversații prea lungi la telefonul mobil. Discuțiile cu cea mai bună prietenă sunt, de obicei, mai confortabile pe telefonul fix sau prin handsfree l Nu purtați mobilul 24 de ore asupra voastră, pentru că aparatul se conectează periodic la rețea chiar și atunci când nu se poartă nici o convorbire l În mijloacele de transport dezactivați, pe cât posibil, telefoanele mobile. Ceea ce este obligatoriu în avion poate avea sens și în mașină sau tren. Asta, pentru că telefonul este în permanență ocupat cu păstrarea conexiunii cu cea mai apropiată bază, din cauza vitezei mari de deplasare. Rezultatul este o emisie continuă, ceea ce se traduce prin golirea inutilă a acumulatorului l Încercați să controlați utilizarea telefonului mobil de către copii. Anumite studii au arătat că sensibilitatea lor la câmpurile electromagnetice este mai mare decât la adulți. Așadar, copiii sub 14 ani ar trebui să folosească mobilul doar în situații de excepție, situație asupra căreia părinții ar trebui să mediteze, spun specialiștii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Marţi, 19 Martie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Miercuri, 13 Martie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Marţi, 12 Martie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.4293 secunde