Medicul de gardă

Răceala de vară la copii

328
Răceala de vară la copii - 7iuniemediculracealacopii-1339078813.jpg
"E o ciudățenie: copilul meu răcește mai mult vara, când e cald afară, decât iarna. Am dulapul plin cu medicamente, dar nu știu dacă e bine să-l îndop cu pastile pentru o răceală de vară. Poate mă ajută medicul cu niște informații" (Katerina Fulga).

Nu trebuie să fie neapărat frig afară pentru ca micuții să dea semne de răceală. Potrivit dr. Ziașin Omer, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, copiii sunt predispuși la răceli și vara, nu doar în sezonul rece. Mai mult decât atât, răcelile de vară nu sunt o raritate mai ales în rândul copiilor cu o sensibilitate mai crescută. Totul, din cauză că trecerea de la un anotimp la altul, ieșirea din apa mării, de exemplu, când bate vântul, pot contribui din plin la instalarea semnelor răcelii.
Ce-i de făcut în asemenea situații? Medicul ne-a explicat că, de regulă, o răceală de vară poate să țină până în zece zile. Dacă la începutul perioadei simptomele se intensifică de la o zi la alta, după a treia sau a cincea zi, starea copilului începe să fie mai bună. Atenție, însă, chiar și după ce considerați că i-a trecut răceala, copilul trebuie atent supravegheat pentru a respecta regulile elementare de igienă personală, respectiv spălatul pe mâini, ori de câte ori e nevoie și, cât se poate, să i se atragă atenția să nu atingă nasul și ochii, întrucât aceste zone magnetizează pur și simplu microbii din mediul în care se află.
Referitor la tratament, ideal ar fi ca organismul să lupte singur împotriva microbilor, formând anticorpii care ajută la creșterea imunității. Totuși, când copilul se simte rău, trebuie neapărat scos din starea de disconfort, însă fără a recurge la medicamentele de prin casă. Așadar, mergeți la medicul de familie, care vă va spune dacă este sau nu nevoie de tratament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Stire din Sănătate : Cireșele, recomandate copiilor anemici
Sâmbătă, 02 Iunie 2012
Stire din Sănătate : Pui copt cu caise
Pagina a fost generata in 0.2677 secunde