"Putem fi reprimiți în asociația de locatari din care ne-am rupt?"

1042
2

Convinși că la nivelul unei asociații mai mici, problemele se pot rezolva mai ușor, iar costurile la întreținere se vor subția, s-au desprins din asociația mare, constituindu-și una pe propria scară. Depășiți de situație, vor înapoi, însă nu mai sunt primiți, pe motiv
că legea nu prevede acest lucru.

Într-adevăr, după cum ne-a explicat Marcel Dragu, preșe-dintele Uniunii Județene a Asociațiilor de Proprietari, legea nu obligă asociația-mamă să-i reprimească pe cei care s-au desprins, la un moment dat, din aceasta, pentru a-și face o asociație mai mică, de scară sau de tronson, însă adunarea generală îi poate impune să-și calce peste orgolii, dacă hotărăște acest lucru cu majoritate de voturi. Mai mult, în astfel de situații, este nevoie de acordul adunărilor generale de la nivelul ambelor asociații pentru revenirea la forma inițială de organizare și admi-nistrare.
"Tot timpul am crezut că o asociație de locatari e ceva simplu, că oricine poate să fie un bun administrator, care să mulțu-mească pe toată lumea. După ce am reușit, cu chiu, cu vai, să ne facem o asociație pe scară și credeam că o să ne gospodărim mai bine, în realitate, e mult mai rău. Iar nemulțumirile au plecat tot de la bani, de la facturi… Acum vrem să trecem înapoi la vechea asociație, însă domnul președinte nici nu vrea să audă. Putem să rezolvăm în vreun fel chestiunea asta sau nu mai avem nicio șansă, cum ni se tot spune?" (Ileana Mita).

Realipirea este posibilă
Din fericire pentru cei aflați în astfel de situații (președintele UAP ne-a confirmat că sunt multe cazuri similare), este posibilă atât ruperea dintr-o asociație, cât și revenirea la asociația-mamă. Este bine să se știe din start că aceste demersuri trebuie să respecte condițiile cerute de legea privind administrarea și funcționarea asociațiilor de proprietari. Astfel, pentru revenirea la vechea asociație, va fi nevoie de convocarea unei adunări generale, în cadrul căreia să se aprobe o hotârâre din care să rezulte că majoritatea locatarilor este de acord cu desființarea asociației de tronson. Apoi, cu procesul verbal al adunării la dosar, se va solicita instanței care a înființat asociația să anuleze hotârârea de înființare. Dacă însă asociația de scară a semnat propriile contracte cu RADET și RAJA (pe baza protocolului de împărțire a patrimoniului semnat cu asociația-mamă), aceste documente vor trebui anulate, pentru ca apoi să se revină la contractele cu asociația mare.
Este bine să se știe că, în principiu, asociația-mamă nu este obligată să-i reprimească pe locatarii care și-au constituit o altă asociație, dacă adunarea generală nu agreează acest lucru.

UAP acordă sprijin
Având în vedere că procedura de realipire la vechea asociație este stufoasă și destul de complicată, Uniunea Județeană a Asociațiilor de Proprietari acordă sprijin practic asociațiilor cu astfel de probleme, facilitându-le obținerea actelor necesare pentru ceea ce înseamnă predarea-primirea documentelor de la o asociație la alta.



Comentează știrea

Crina
11 mai 2012
Da-l mai departe, pentru binele copiilor nostri.

Atentie! Vehiculeaza vorba ca Radu Stefan Mazare, edilul Constantei, ar avea SIDA. Zvonurile sunt adevarate, iar constantenii stiu. Primarul a fost detectat sero-pozitiv in Brazilia, in 2003, la o clinica din Sao Paulo, unde ulterior i s-a fost furat dosarul si vandut unui paparrazo, care l-a santajat pe Mazare, acesta din urma platind o suma colosala de bani pentru tacere. Regional, primarul este acoperit in continuare prin media controlata, cu suportul PSD. Informatia insa a aparut public in forma documentului oficial scanat si incarcat pe un site public in iarna anului 2011. Site-ul a fost suspendat ulterior la cerere, sub motiv de continut ilicit. Atentie mare: Radu Mazare NU are ciroza ori boala de ficat, el sufera de primul stadiu al maladiei transmisibile prin contact intim. Membrii conducerii au fost informati, dar invitati la tacere. O declansare a stirii prin mass-media ar fi fatala conducerii consiliului local Cta, spune un angajat al primariei, ce prefera sa ramana in anonimat spre siguranta locului de munca. Sursa infectarii lui Mazare se pare a fi contactul neprotejat avut cu tinere din America de Sud si Africa (Madagascar) din ultimii 10 ani, invitate la petreceri private pe yacht-uri. Un sfat aditional si folositor: in cluburile din Mamaia umbla o grupare secreta de infectati HIV, in mare oameni cu situatie materiala deosebita. Asadar petrecaretii sunt invitati la prudenta, in special fetele. Dati mai departe, pentru ca oamenii sa stie.

Sida lu` Eba
11 mai 2012
Mai " e " DobiBoci!!!

Vad ca ai umplut forumul ,mai Crinut-o.Ia si de la acest articol un Sictir!!!.Si transmite-i lu Jiji l`amorozo(piru,care jigneste cutiile postale)-tot un Sictir(dar mai apasat "boldit").Daca,v-as da in judecata pentru faptul ca folositi datele personale(de unde le aveti-copiii ploii)!!.Potoliti-va dreaqului odata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2764 secunde