Procedura înscrierii la alt medic de familie

271
Procedura înscrierii  la alt medic de familie - 29novinscrieremedicfamilie-1385745069.jpg

Articole de la același autor

"M-am transferat din județul Tulcea cu serviciul și a trebuit să mă înscriu repede la un medic de familie, mai exact în luna octombrie. Sunt total nemulțumită de acest medic și aș vrea să-l schimb. Maria U."

v v v

Pentru a vă înscrie pe lista unui medic de familie, aveți nevoie de următoarele documente: copie după certificatul de naștere pentru persoane până la 14 ani, respectiv copie carte de identitate; dovada calității de asigurat. Persoanele până la 18 ani se prezintă doar cu copie după actul de identitate.

Termen. Reglementările prevăd însă că schimbarea medicului de familie se poate face numai după 6 luni de la înscrierea anterioară. Însă, pentru a vă muta pe lista altui medic de familie, trebuie să depuneți o cerere la medicul la care doriți să vă înscrieți, cu precizarea numelui medicului la care ați fost înscris, împreună cu dovada calității de asi-gurat. Medicul la care doriți să vă înscrieți va face o notificare în scris Casei de Asigurări de Sănătate și medicului de familie la care ați fost înscris pentru ca cel din urmă să trimită fișa dumneavoastră medicală prin poștă noului medic.

Dacă medicul la care doriți să vă înscrieți este din alt județ decât cel în care lucrați sau locuiți, atunci, pe lângă cele de mai sus, va trebui să comunicați angajatorului care va plătește asigurarea de sănătate să transmită lista nominală Casei Județene de Asigurări de Sănătate în care se află cabinetul medicului pe care l-ați ales. De asemenea, va trebui să prezentați medicului la care vă înscrieți o copie după ordinul de plată sau după un document din care să reiasă că plata contribuției dumneavoastră se face către Casa de asigurări din județul respectiv. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.704 secunde