Prăjitură de vară

1923
Prăjitură de vară - 1iuliereteta-1309529002.jpg
Vă recomandăm un desert ușor și gustos, fără multe calorii, o prăjitură cu lapte bătut, care se potrivește perfect cu limonadă, dar și cu lapte sau ceai.

Ingrediente: o cană făină, câte jumătate lingură cu praf de copt și bicarbonat de sodiu, un sfert lingură sare, două treimi cană zahăr, un sfert cană unt la temperatura camerei, un ou, jumătate lingură extract de vanilie, jumătate cană lapte bătut.

Preparare: Încălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Pune într-un castron făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu, precum și sarea. Amestecă bine. Într-un alt castron bate bine untul cu zahărul, până se omogenizează. Pune apoi oul și vanilia și amestecă bine. Adaugă apoi jumătate din cantitatea de lapte bătut și amestecă. Pune jumătate din compoziția de făină și omogenizează. Repetă aceeași operație cu compoziția de făină și laptele rămase.

Pregătește o tavă de copt, toarnă compoziția, presară cu zahăr și dă la cuptor pentru 25 de minute. Acest deliciu se servește la temperatura camerei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Desert inedit de vară
Joi, 30 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Înghețată cu fructe
Pagina a fost generata in 2.0508 secunde