Planta care face minuni pentru sănătate

1012
Planta care face minuni pentru sănătate - oameniicaretindietamediteraneana-1357166208.jpg

Istoria l-a pus la loc de cinste: în Asia, ghimbirul era folosit cu încredere în medicină pentru a trata inflamațiile stomacului, stările de greață sau chiar diareea.

Încă din secolul I, era catalogat o plantă medicinală cu efecte sigure pentru problemele reumatice.

De-a lungul timpului, după zeci de studii care l-au avut în centrul atenției pe bătrânul ghimbir, oamenii de știință au conchis: ghimbirul este mai mult decât un remediu tradițional, este aproape un medicament în chimioterapie, sarcină, artrită reumatoidă, osteoartrită, dureri musculare, digestie, stări de greață.

Conține aproape 500 de compuși ce aduc beneficii organismului și 13 efecte de vindecare sau ameliorare.

Foarte important pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în timpul iernii, ghimbirul este recomandat doar mestecat pentru: inflamații ale gâtului, laringită, tuse.

Pentru durerile de stomac, îl puteți consuma fie amestecat cu ulei de ricin, fie sub formă de infuzie din ghimbir uscat sau pur și simplu sub formă de pudră amestecată cu răsină.

În cazul unor indigestii și inapetențe, mai ales dacă ați făcut un ușor exces culinar la masa de Crăciun, amestecați suc de ghimbir, cu zeamă de lămâie și sare și consumați amestecul întotdeauna înainte de mese.

Dacă suferiți de afecțiuni biliare, amestecați suc de ghimbir cu 7 pahare de lapte, fierbeți compoziția până scade la jumătate; apoi îndulciți cu zahăr, după care vă puteți bucura de rezultat, înainte de culcare.

De dimineață, amestecul dintre sucul de ghimbir, mango și zahăr (trecut prin același proces de fierbere) este mult mai eficace și ceva mai gustos.


Ghimbirul poate înlocui orice medicament pentru calmarea durerilor de cap de după petreceri de pomină - trebuie doar să aplicați pe frunte o pastă din ghimbir uscat cu apă sau gel de aloe, informează Agerpres.
 

 

Citește mai mult…



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3755 secunde