Rețeta zilei
Pizza românească
Ingrediente: 4 ouă, 300 ml suc de roșii, 8 linguri făină albă, o lingură de ulei sau un cub de unt, piper, sare, delikat, 300 g mezel (salam, kaizer, șuncă presată etc.), 100n g cașcaval, 100 g măsline.
Mod de preparare: Se pre-gătește blatul astfel: se pun ouăle într-un bol peste care se pun 200 ml suc de roșii, apoi se adaugă făina și condimentele, după gust. Totul se amestecă cu mixerul sau manual, până când se obține o compoziție ca aceea de clătite, dar puțin mai consistentă (după caz, se mai adaugă făină sau suc de roșii). Se unge tava de la cuptor și se pune blatul, întinzând uniform cu lingura. Peste blat se pune mezelul tăiat cubulețe, măslinele întregi sau tăiate, se stropește cu restul de suc de roșii, după care se rade cașcavalul. Se ține în cuptorul încins timp de 10 minute, până se coace blatul iar compoziția capătă consistență. Se poate prepara și în alte forme decât tava de la cuptor. Se servește caldă, cu sau fără adaos de alte sosuri.
Mod de preparare: Se pre-gătește blatul astfel: se pun ouăle într-un bol peste care se pun 200 ml suc de roșii, apoi se adaugă făina și condimentele, după gust. Totul se amestecă cu mixerul sau manual, până când se obține o compoziție ca aceea de clătite, dar puțin mai consistentă (după caz, se mai adaugă făină sau suc de roșii). Se unge tava de la cuptor și se pune blatul, întinzând uniform cu lingura. Peste blat se pune mezelul tăiat cubulețe, măslinele întregi sau tăiate, se stropește cu restul de suc de roșii, după care se rade cașcavalul. Se ține în cuptorul încins timp de 10 minute, până se coace blatul iar compoziția capătă consistență. Se poate prepara și în alte forme decât tava de la cuptor. Se servește caldă, cu sau fără adaos de alte sosuri.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 31 August 2011
Miercuri, 31 August 2011
Miercuri, 31 August 2011
Marţi, 30 August 2011
Marţi, 30 August 2011