Veterinarul pe recepție

Pisica te scoate din minți. Află cauza!

484
Pisica te scoate din minți. Află cauza! - pisicakitty-1352729456.jpg
"De vreo două săptămâni, pisica mea e complet schimbată, parcă a înnebunit. Cel mai tare mă deranjează că îmi roade canapeaua și nu-și mai face nevoile la vechiul loc, lucruri pe care înainte nu le făcea. O îngrijesc la fel, doar că nu mai are voie în camera în care s-a mutat nepoțelul meu, e prea mic. Nu mă lasă inima să renunț la ea, dar trebuie s-o stăpânesc cumva, dar nu știu cum!" (Elena Crăciun).


v v v

După cum ne-a explicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu, situații de genul celei relatate de dumneavoastră, doamnă Crăciun, sunt cât se poate de verificate, con-cluzia fiind clară: pisicile ac-ceptă foarte greu schimbările. Totul, din cauză că dintre toate animalele de casă, ele iubesc cel mai mult propria rutină, iar cât privește acomodarea, aceasta se face extrem de greu, este o chestiune de-a dreptul dificilă pentru feline.

Pentru a înțelege cum stau lucrurile, medicul ne-a spus că pisicile vor resimți un stres puternic dacă li se limitează accesul către anumite porțiuni din apartament sau casă, dacă duc lipsă de aer proaspăt sau soare, mai ales dacă pisica era obișnuită să iasă afară, dacă au loc modificări în rutina lor zilnică.

Cât privește reacțiile pisicii la asemenea schimbări, acestea pot fi diferite: nu se mai spală deloc sau se spală toată ziua, refuză mâncarea, sunt agresive, rod și zgârie obiecte din cază, își fac necesitățile fiziologice oriunde în altă parte decât în litieră. Totuși, dacă nu știți care este adevărata cauză a stresu-lui, iar felina continuă să fie agre-sivă, ar trebui dusă la un control veterinar, pentru a se stabili dacă este sănătoasă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Pisica, "dușmanul" gravidei
Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Stresul te îmbolnăvește de ulcer
Pagina a fost generata in 0.7539 secunde