Pierdut certificat de naștere…

320
1
Pierdut certificat de naștere… - pierdutcertif-1403708104.jpg

Articole de la același autor

"S-a întâmplat ca după ce ne-am mutat în casă nouă, să rătăcim certificatele de naștere, care erau într-o pungă… Trebuie să le declarăm pierdute la ziar, eventual să plătim și recompensă… și după aia, cu chitanța, să primim altele noi? Cam cât ne-ar costa neatenția asta? – întreabă o cititoare.

v v v

În primul rând, cei aflați în asemenea situații trebuie să știe că solicitarea pentru obținerea unui duplicat de pe certificatul de naștere trebuie să se depună la Oficiul de Stare Civilă unde s-a înregistrat nașterea și nu în altă parte, ne-a spus Rodica Crăciun, șefa Stării Civile Constanța.

De asemenea, trebuie menționat că această cerere pentru eliberarea duplicatului trebuie să fie însoțită și de actul de identitate al solicitantului, în original.

Costuri. Cât privește cheltuielile financiare, este vorba de o taxă de 15 lei, iar duplicatul se va elibera în următoarele trei zile. Dacă însă e vorba de situații deosebite, se poate plăti o taxă de urgență, de 34 de lei, iar certificatul va fi obținut în maximum 24 de ore. 

Comentează știrea

Mihaela
22 august 2014
dilema

Buna ziua, Am observant recent ca buletinul meu a expirat de ceva vreme. Dat fiind ca locuiesc de mai multi ani in strainatate si aici nu folosesc acest document incerc sa il inlocuiesc. Problema este ca in acest timp am ratacit Cerificatul de nastere si m-am si casatorit. Stiu ca pt a inregistra casatoria si pentru a imi face un nou card de identitate am nevoie de certificatul de nastere. Problema e ca din tot ceea ce ati expus dvs reiese ca la cerere de eliberare a unui duplicat de cerificat de nastere trebuie atasat si act de identitate. intrebarea mea este pot folosi pasaportul in acest sens care este si el pe numele vechi ? ca si act de identitate in strainatate folosesc carnetul de sofer dar in Ro stiu ca acesta nu este luat in considerare. O alta intrebare este legata de primaria unde pot face asta. Eu sunt din Mangalia, dar nu gasesc nimic ajutator pe site-ul primariei de acolo (ex: formulare, info) si stiu ca personele se misca foarte greu acolo (trebuie sa stai la coada la Politie jumatate de zi numai pt a obtine cererea de innoire carte de identitate pe care tb sa o completezi si apoi sa mai pierrzi inca o jumatate de zi sa o depui ceea ce este prea mult si nu cred ca doar pt mine). Oare nu este posibil sa putem decsrca informatiile acestea de pe site-ul respectiv? Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez avand in vedere ca nu pot veni in curand in tara Multumesc anticipat

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Copii fără nume
Pagina a fost generata in 0.8968 secunde